Els Jardins d’Hiroshima celebren el Dia Internacional de la Pau

El districte d’Horta-Guinardó commemora el dia amb la presentació del Memorial de la Pau

Amb motiu del Dia Internacional de la Pau el 21 de setembre, el Districte d’Horta-Guinardó de la ciutat de Barcelona va organitzar una activitat cultural de defensa de la pau i rebuig a totes les formes de violència. L’acte, que va començar a les 17.30 hores, va consistir en la presentació del Memorial de la Pau als Jardins d’Hiroshima, al barri del Baix Guinardó.

L’espai es va inundar amb ocells de paper en homenatge a totes les víctimes de les guerres i es va recordar a totes aquelles persones que van perdre la vida en els bombardejos d’Hiroshima i Nagasaki durant els dies 6 i 9 d’agost de 1945, amb el desig que un fet com aquest no es torni a repetir a cap altra part del món.

Durant l’acte es van organitzar tallers infantils perquè els més petits aprenguessin a fer aquests ocells de paper i coneguessin el simbolisme que tenen. Un acte que també va comptar amb el parlaments de les autoritats assistents, la presentació d’un mural i una actuació de dansa i poesia en moviment.

   

   

Amb les grues de paper es recull una tradició japonesa amb la que es recorda a tots els nens i nenes víctimes de la guerra i especialment a Sadako Sasaki, que va morir de leucèmia a conseqüència de les radiacions provocada per les bombes. Diu la llegenda que si s’aconsegueix aplegar 1.000 grues de paper, l’ocell sagrat del Japó, els déus curen les malalties. Ella no ho va aconseguir però els seus amics i veïns ho van fer per ella i van aixecar un monument en el seu honor a la ciutat.

Per tal de realitzar aquesta acció, des del Districte s’ha col·laborat amb escoles, casals infantils i altres equipaments per poder tenir ajuda en la confecció de les grues de paper.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *