Alcaldes per la Pau forma part del comitè organitzador de la segona edició del Fòrum Mundial sobre Violències Urbanes

El comitè es reuneix a Madrid per crear un programa integrador i assegurar-ne l’èxit de l’esdeveniment

El passat 11 de juny es va reunir a Madrid el comitè organitzador del II Fòrum Mundial sobre Violències Urbanes que es celebrarà a la capital del 5 al 8 de novembre de 2018, amb l’objectiu de dissenyar un programa integrador capaç d’atendre les expectatives generades entorn a aquesta nova edició.

A la reunió, liderada per l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, van assistir les 17 entitats que formen part del comitè, entre les quals es troba Alcaldes per la Pau. Les entitats són les següents: ajuntaments de Madrid, Barcelona i París; la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB); ONU Dones, ONU Hàbitat i el Programa de les Nacions Unides per el Desenvolupament (PNUD); la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Metròpolis, la UCCI i Ciutats i Governs Locals Units (CGLU); l’Associació Espanyola d’Investigació per la Pau (aiPAZ); l’Organització Mundial de la Salut (OMS); la Federació Regional de Associacions de Veïns de Madrid (FRAVM); la FAPA Giner de los Ríos, Ciutats Educadores i Alcaldes per la Pau.

La xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, com a representant de Mayors for Peace a l’Estat espanyol, forma part del comitè organitzador des de la primera edició i, de forma conjunta amb la resta d’organitzacions, s’encarregarà de decidir les temàtiques de les conferències, d’escollir i convidar als ponents i fer promoció i difusió del fòrum.

En la trobada es va acordar constituir Madrid com a seu permanent del Fòrum Ciutats de Pau i es va posar sobre la taula la necessitat d’obrir un espai per mesurar els resultats del I Fòrum i la seva incidència en matèria de violències interpersonals en territoris i ciutats. A més a més, es va qüestionar com els responsables locals poden contribuir a salvar vides amb polítiques públiques que promoguin l’educació per la convivència i la pau.

Tanmateix, es va plantejar també la importància de respondre a les expectatives sorgides després del I Fòrum, contemplant diferents formes de fer front a la violència a les ciutats des de totes les òptiques i en totes les seves manifestacions, aprofundint en aspectes que l’any passat van tenir menys espai, com la violència en l’esport, les violències sorgides per les noves tecnologies i les xarxes socials i altres com la violència contra la dona, que tindrà un apartat singular.

També es contemplen els debats i diàlegs sobre violència juvenil i escolar, per racisme i xenofòbia, per terrorisme internacional, LGTBIFòbia, desigualtat urbana i espai públic, violències a persones desplaçades i refugiades i possiblement altres formes com l’aporofòbia (por, rebuig o aversió a les persones d’escassos recursos).

Obertes les preinscripcions per assistir al II Fòrum Mundial sobre les Violències Urbanes
El període de preinscripció per assistir al fòrum ja està obert i el procès de registre es pot realitzar a la pàgina web de l’esdeveniment: http://www.ciudadesdepaz.com/

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *