Formació en plaques Arduino per professorat.

En aquest taller explicarem breument l’entorn de programació de l’Arduino. Explicarem el circuit bàsic per fer lectures d’un sensor amb l’Arduino, i la interfície per controlar motors DC. Farem una pràctica on la velocitat del motor anirà controlada en funció del sensor, i donarem les pistes perquè els conceptes treballats puguin convertir-se amb un projecte de plataforma mòbil tipus roomba.

Dimecres 13 d’abril, de 15’30h a 17’30h. Al CTUG

Tindran prioritat els professors que treballin a centres de Granollers.

Inscripcions

A càrrec d’Andreu Corominas de Beta Robots

 

Activitats gratuïtes adreçades a pares i mares:

La robòtica com a eina educativa: Pares i mares podreu descobrir de forma pràctica i intuïtiva què és la robòtica educativa. Passareu una bona estona construint i programant robots. Us apunteu?

Dimecres 13 d’abril, de 18h a 19.30h, al CTUG

A càrrec de APRENTIK  / AUSATEL

Inscripcions

 

Què aprenen els nostres fills/es amb les noves tecnologies? Robòtica i Programació amb Fischertechnik: Enfoquem el taller des d’una mirada adulta, però pensant en tot el que poden aprendre els nostres fills/es a través de les activitats tecnològiques que avui en dia se’ns presenten. Farem un tast del que pot ser una classe de robòtica i programació i el contigut d’aquesta. Què aprenem fent robòtica i programant? Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques (STEM). Passarem a l’acció programant la controladora de diferents models de robots i coneixerem els diferents tipus de sensors i les seves utilitats. La programació l’emmarquem en el software propi de Fischertechnik mitjançant diagrames de flux. Un cop programats, utilitzarem els robots en diferents situacions reals per veure i analitzar el resultat final del nostre treball.

Dimecres 13 d’abril, de 18h a 20h, al CTUG

A càrrec d’Evasió Centre educatiu

Inscripcions

 

Les possibilitats de la robòtica i la impressió 3D en l’educació: Actualment estem vivint una nova revolució tecnològica on tecnologies com la robòtica i la impressió 3D estan jugant un paper fonamental en el procés. Així doncs, per tal d’assegurar-nos un bon futur, s’han de preparar els joves en el domini d’aquestes. Vina a conèixer com ho fem des de TechTalent i descobreix les possibilitats que ens ofereix aquest nou món.

Dijous 14 d’abril, de 18h a 20h, al CTUG

A càrrec de TECH TALENT

Inscripcions

 

Creació d’imatges estereoscòpiques amb ulleres de realitat virtual: A partir de les Google Cardboard, muntarem unes ulleres low-cost de realitat virtual i aprendrem a generar imatges estereoscòpiques (de 360 graus) per a crear experiències de realitat virtual. És necessari dur un mòbil Android per a l’activitat.

Dijous 14 d’abril, de 18h a 20h, al CTUG

A càrrec de X-nergic

Inscripcions

 

Robocat a Granollers:

Tech Talent portarà a la Troca el campionat ROBOCAT 2016, el 16 d ‘abril a la tarda. El Robocat serà el primer campionat de robòtica lliure de Catalunya. Els robots es poden construir amb els materials que es desitgi i poden programar-se utilitzant qualsevol plataforma (lego, arduino, bitbloq, etc…)