GRAELLA ACTIVITATS 2019

EL LLISTAT DE TALLERS S’ANIRÀ COMPLETANT A MESURA QUE REBEM CONFIRMACIONS

REPTES ROBÒTICS AMB BITBLOQ, a càrrec de Marc Genevat i Anna Sanchís de Make and Learn

Reptes diversos de programació i robòtica de diferents complexitats i amb solucions totalment obertes dins de l’entorn Bitbloq. Es treballaran
conceptes d’electrònica i s’estimularà el pensament lògic i creatiu des del primer moment.

BITBLOQ

TECNOLOGIA I AUTONOMIA PERSONAL a càrrec de Sirius

Breu presentació del servei Sírius. Què són els productes de suport? Què poden aportar al dia a dia de les persones amb diversitat funcional? Farem un taller pràctic i vivencial on experimentaràs amb tecnologia creada per millorar l’autonomia personal.

Resultat d'imatges de sirius autonomia

REALITZACIÓ PROGRAMES TV: a càrrec de VOTV

Taller de realització de programes de televisió, amb plató virtual i incrustació amb chroma-key sobre decorats generats per ordinador.
Es veurà com es fa un chroma d’un personatge, enregistrat sobre un fons verd, dins un decorat i com aquest pot canviar-se automàticament. A més d’ensenyar com es planteja la realització d’un programa senzill de televisió (tipus informatiu o entrevista) amb càmeres robotitzades, captació de so, prompter, llançament de vídeo,…

CHROMA

TALLER DE MULTICÒPTERS (ROBOTS VOLADORS), a càrrec de Mediacopter

En aquest taller es farà una primera part teòrica on s´ensenyarà els principis bàsics en la construcció d´un dron, les seves diferents aplicacions i en una segona part es veurà en moviment un dron i imatges des d’una perspectiva única.

IMG_0265b

IDEA MATÈRIA I FORMA (Tècniques de transformació de la matèria per a l’obtenció d’un objecte escultòric) a càrrec de Pol Aumedes

Es treballa el procés creatiu i tècnic que va des de la ideació d’un element tridimencional fins a la seva execució física.

El procés parteix del modelat del fang, segueix amb el motlle de guix i finalment la reproducció en fibra de vidre i polièster. Veurem tota la tècnica que es necessita per arribar a l’obtenció de l’objecte escultòric.

taller sarandaca

ROBÒTICA? PROGRAMACIÓ? ELECTRÒNICA (Vine a aprendre les possibilitats de la robòtica. Amb robots Mindstorms) a càrrec dAprentik

Una bona manera per entendre el món actual en què vivim i la revolució tecnològica que estem presenciant és comprendre la lògica i l’estructura computacional que hi ha darrera.

Aquest taller pretén introduir als alumnes a la programació de manera molt pràctica i mitjançant eines visuals. L’alumnat inscrit al taller formarà part d’un equip que haurà de resoldre diversos projectes. Caldrà cooperativisme per assolir un objectiu final, amb inquietuds pro-actives cap a l’aprenentatge, compromís amb l’organització, pensament analític i capacitat de comunicar-se amb la resta de companys.

PROGRAMACIÓ DE MÚSICA ELECTRÒNICA EN TEMPS REAL a càrrec de Make and learn

S’introduirà als estudiants al nou entorn de programació open-source SonicPi, el qual està expressament dissenyat per aprendre a programar de forma creativa i intuitiva crean música electrònica en temps real. mai ha estat tan divertit aprendre codi!.

INICIACIÓ A LA IMPRESSIÓ 3D, a càrrec de Marc Genevat i Anna Sanchís de Make and Learn

La impressió 3D ja és una realitat i cada cop és més evident que les noves generacions han de conèixer les possibilitats d’aquesta eina i aprendre a fer-ne un bon ús. És una oportunitat única perquè el vostre alumnat tingui una experiència totalment pràctica i en primera persona amb aquesta tecnologia.

impressió3D

UNIVERS INTERNET. ELS DILEMES DE LA PRIVACITAT, a càrrec de Biblioteques de Granollers

L’objectiu és donar eines per prendre consciència sobre què passa amb les nostres dades i la nostra identitat quan utilitzem Internet i descobrir alternatives per protegir-nos. La dinàmica està plantejada com un joc de taula. Els participants, agrupats en diferents equips, hauran de respondre a diverses preguntes i situacions relacionades amb la gestió de la privacitat en l’entorn digital. Taller elaborat dins del marc del projecte Univers Internet del CCCB.

GRAELLA ACTIVITATS 2018