GRAELLA ACTIVITATS 2018

REPTES ROBÒTICS AMB BITBLOQ, a càrrec de Marc Genevat i Anna Sanchís de Make and Learn

Reptes diversos de programació i robòtica de diferents complexitats i amb solucions totalment obertes dins de l’entorn Bitbloq. Es treballaran
conceptes d’electrònica i s’estimularà el pensament lògic i creatiu des del primer moment.

BITBLOQ

TECNOLOGIA I AUTONOMIA PERSONAL a càrrec de Sirius

Breu presentació del servei Sírius. Què són els productes de suport? Què poden aportar al dia a dia de les persones amb diversitat funcional? Farem un taller pràctic i vivencial on experimentaràs amb tecnologia creada per millorar l’autonomia personal.

Resultat d'imatges de sirius autonomia

REALITZACIÓ PROGRAMES TV: a càrrec de VOTV

Taller de realització de programes de televisió, amb plató virtual i incrustació amb chroma-key sobre decorats generats per ordinador.
Es veurà com es fa un chroma d’un personatge, enregistrat sobre un fons verd, dins un decorat i com aquest pot canviar-se automàticament. A més d’ensenyar com es planteja la realització d’un programa senzill de televisió (tipus informatiu o entrevista) amb càmeres robotitzades, captació de so, prompter, llançament de vídeo,…

CHROMA

TALLER DE MULTICÒPTERS (ROBOTS VOLADORS), a càrrec de Mediacopter

En aquest taller es farà una primera part teòrica on s´ensenyarà els principis bàsics en la construcció d´un dron, les seves diferents aplicacions i en una segona part es veurà en moviment un dron i imatges des d’una perspectiva única.

IMG_0265b

IDEA MATÈRIA I FORMA (Tècniques de transformació de la matèria per a l’obtenció d’un objecte escultòric) a càrrec de Pol Aumedes

Es treballa el procés creatiu i tècnic que va des de la ideació d’un element tridimencional fins a la seva execució física.

El procés parteix del modelat del fang, segueix amb el motlle de guix i finalment la reproducció en fibra de vidre i polièster. Veurem tota la tècnica que es necessita per arribar a l’obtenció de l’objecte escultòric.

taller sarandaca

ROBÒTICA? PROGRAMACIÓ? ELECTRÒNICA (Vine a aprendre les possibilitats de la robòtica. Amb robots Mindstorms) a càrrec dAprentik

Avui dia, els dispositius intel·ligents ens envolten i inevitablement formen part de la nostre vida. Una bona manera per entendre el món actual en què vivim i la revolució tecnològica que estem presenciant és comprendre la lògica i l’estructura computacional que hi ha darrera.

Aquest taller pretén introduir als alumnes a la programació de manera molt pràctica i mitjançant una de les eines més molt visuals i material molt senzills de utilitzar. Per grups hauran de resoldre diversos reptes a través de la programació de robots Mindstorms.

PROGRAMACIÓ DE MÚSICA ELECTRÒNICA EN TEMPS REAL a càrrec de Make and learn

S’introduirà als estudiants al nou entorn de programació open-source SonicPi, el qual està expressament dissenyat per aprendre a programar de forma creativa i intuitiva crean música electrònica en temps real. mai ha estat tan divertit aprendre codi!.

ART I TECNOLOGIA, CREATIVITAT INTERCONNECTADA a càrrec de Tecnoateneu Vilablareix

Aquest taller és una introducció a les diferents perspectives, característiques i tècniques aplicades a l’art i la tecnologia en el context artístic i sociocultural actual. Ens centrarem en les possibilitats que ens dóna Arduino com eina per integrar l’electrònica en els nostres projectes artístics, que aplicats a la llum, l’espai i el temps, esdevenen poesia visual.

ART INTERACTIU: JUGANT AMB SONS I FORMES a càrrec de Irma Marco

L’univers creatiu és infinit i ple de possibilitats. La tecnologia aplicada a l’art ens permet construir obres cada vegada més interactives i sorprenents.
En aquest taller farem una introducció a la tecnologia Bare Conductive, jugant amb pintura conductiva, sons i formes. Farem que qualsevol cosa imaginable es converteixi en art interactiu.

TALLER DE CIANOTÍPIA a càrrec de Lluis Estopiñan

Experimentarem un dels primers processos fotogràfics del segle dinou, basat en la sensibilitat a la llum de les sals de ferro, en comptes de les sals de plata en què es basa la fotografia tradicional en blanc i negre.

Convertirem un paper d’aquarel.la en paper fotogràfic i comprovarem els efectes de la llum del sol en la seva superfície a través de la imatge blava resultant.

LLuisEstopiñan

INICIACIÓ A LA IMPRESSIÓ 3D, a càrrec de Marc Genevat i Anna Sanchís de Make and Learn

La impressió 3D ja és una realitat i cada cop és més evident que les noves generacions han de conèixer les possibilitats d’aquesta eina i aprendre a fer-ne un bon ús. És una oportunitat única perquè el vostre alumnat tingui una experiència totalment pràctica i en primera persona amb aquesta tecnologia.

impressió3D

UNIVERS INTERNET. ELS DILEMES DE LA PRIVACITAT, a càrrec de Biblioteques de Granollers

L’objectiu és donar eines per prendre consciència sobre què passa amb les nostres dades i la nostra identitat quan utilitzem Internet i descobrir alternatives per protegir-nos. La dinàmica està plantejada com un joc de taula. Els participants, agrupats en diferents equips, hauran de respondre a diverses preguntes i situacions relacionades amb la gestió de la privacitat en l’entorn digital. Taller elaborat dins del marc del projecte Univers Internet del CCCB.

FORN SOLAR, a càrrec Roca Umbert Fàbrica de les Arts

La Tèrmica de Roca Umbert és una central elèctrica de combustible fòssil on podem veure intactes la zona de primeres matèries, el fogar, la turbina i el generador.
Aquest espai avui està tancat i la generació d’energia ens presenta un repte de futur: fer-la sostenible.
Per això després de la visita a la tèrmica utilitzarem un forn solar i veurem com funciona.

FICCIONS SONORES, a càrrec de Sons de Barcelona

El projecte consisteix en una sèrie de quatre tallers consecutius d’instal·lació i performance en el marc del Mercat de Tecnologia de Granollers, dirigits a alumnes de secundària en els que, a través del so, transformarem temporalment un espai de Roca Umbert, que es convertirà en una escena on el robot Curiosity explora Mart o en un espai urbà del futur.
Per a fer-ho, les i els participants tindran a la seva disposició l’arxiu sonor de Freesound, així com aparells d’enregistrament i reproducció de so, programes de síntesi i sintetitzadors, mòduls d’efectes, objectes, materials o el propi cos per a produir sons nous, i instal·lar-los en l’espai.
L’objectiu de cada taller serà utilitzar aquestes eines per a transformar un espai de Roca Umbert en un altre espai, llunyà o fictici, a través del so. El procés sencer es basarà en el debat, el treball en equip i la distribució de rols en les tasques de guionatge, producció de sons i enregistrament.
El taller finalitzarà amb un enregistrament de l’espai sonor transformat, que s’afegirà al mapa sonor de Freesound. Així, quan finalitzin els tallers, en aquest mapa trobarem no tan sols els sons quotidians de Granollers, sinó també quatre ficcions sonores realitzades i enregistrades in-situ per les i els participants al taller.

Vídeo: https://youtu.be/oIvpXeksLdE

TECNOLOGIA UTILITZADA PER BOMBERS, a càrrec de Bombers de Granollers

GRAELLA ACTIVITATS 2018