GRAELLA ACTIVITATS 2018

REPTES ROBÒTICS AMB BITBLOQ, a càrrec de Marc Genevat i Anna Sanchís de Make and Learn

Reptes diversos de programació i robòtica de diferents complexitats i amb solucions totalment obertes dins de l’entorn Bitbloq. Es treballaran
conceptes d’electrònica i s’estimularà el pensament lògic i creatiu des del primer moment.

BITBLOQ

TECNOLOGIA I AUTONOMIA PERSONAL a càrrec de Sirius

Breu presentació del servei Sírius. Què són els productes de suport? Què poden aportar al dia a dia de les persones amb diversitat funcional? Farem un taller pràctic i vivencial on experimentaràs amb tecnologia creada per millorar l’autonomia personal.

Resultat d'imatges de sirius autonomia

PROVISIONAL!
REALITZACIÓ PROGRAMES TV: a càrrec de VOTV

Taller de realització de programes de televisió, amb plató virtual i incrustació amb chroma-key sobre decorats generats per ordinador.
Es veurà com es fa un chroma d’un personatge, enregistrat sobre un fons verd, dins un decorat i com aquest pot canviar-se automàticament. A més d’ensenyar com es planteja la realització d’un programa senzill de televisió (tipus informatiu o entrevista) amb càmeres robotitzades, captació de so, prompter, llançament de vídeo,…

CHROMA

PROVISIONAL!

TALLER DE MULTICÒPTERS (ROBOTS VOLADORS), a càrrec de Mediacopter

En aquest taller es farà una primera part teòrica on s´ensenyarà els principis bàsics en la construcció d´un dron, les seves diferents aplicacions i en una segona part es veurà en moviment un dron i imatges des d’una perspectiva única.

IMG_0265b

PROVISIONAL!

IDEA MATÈRIA I FORMA (Tècniques de transformació de la matèria per a l’obtenció d’un objecte escultòric) a càrrec de Pol Aumedes

Es treballa el procés creatiu i tècnic que va des de la ideació d’un element tridimencional fins a la seva execució física.

El procés parteix del modelat del fang, segueix amb el motlle de guix i finalment la reproducció en fibra de vidre i polièster. Veurem tota la tècnica que es necessita per arribar a l’obtenció de l’objecte escultòric.

taller sarandaca

ROBÒTICA? PROGRAMACIÓ? ELECTRÒNICA (Vine a aprendre les possibilitats de la robòtica. Amb robots Mindstorms) a càrrec dAprentik

Avui dia, els dispositius intel·ligents ens envolten i inevitablement formen part de la nostre vida. Una bona manera per entendre el món actual en què vivim i la revolució tecnològica que estem presenciant és comprendre la lògica i l’estructura computacional que hi ha darrera.

Aquest taller pretén introduir als alumnes a la programació de manera molt pràctica i mitjançant una de les eines més molt visuals i material molt senzills de utilitzar. Per grups hauran de resoldre diversos reptes a través de la programació de robots Mindstorms.

PROGRAMACIÓ DE MÚSICA ELECTRÒNICA EN TEMPS REAL a càrrec de Make and learn

S’introduirà als estudiants al nou entorn de programació open-source SonicPi, el qual està expressament dissenyat per aprendre a programar de forma creativa i intuitiva crean música electrònica en temps real. mai ha estat tan divertit aprendre codi!.

PROVISIONAL
COM ENS VEUEN LES MÀQUINES. TAST DE VISIÓ ARTIFICIAL a càrrec de Pilar Rosado, artista visual, informàtica i biòloga

En la actualitat els ordinadors ja emulen algunes de les capacitats visuals dels humans i aquest fet està tenint molta influencia a les nostres vides. En aquest taller podreu descobrir alguns algorismes de visió artificial, veure l’aspecte que teniu pels “ulls” d’un ordinador i iniciar-vos en l’aprenentatge de Processing, un llenguatge de programació de codi obert basat en Java.

IMATGE PILAR ROSADO

PROVISIONAL
COM CREAR UNA INSTAL·LACIÓ ARTÍSTICA INTERACTIVA a càrrec de Vicenç Viaplana i Helena Pielias

L’activitat que proposem es centrarà en la creació d’una instal·lació interactiva. Començarem presentant els elements tècnics que formaran la instal·lació. Pensarem l’obra, la construirem i finalment interactuarem amb ella.

IMATGE VICENÇ I HELENA

PROVISIONAL

TALLER DE CIANOTÍPIA a càrrec de Lluis Estopiñan

Experimentarem un dels primers processos fotogràfics del segle dinou, basat en la sensibilitat a la llum de les sals de ferro, en comptes de les sals de plata en què es basa la fotografia tradicional en blanc i negre.

Convertirem un paper d’aquarel.la en paper fotogràfic i comprovarem els efectes de la llum del sol en la seva superfície a través de la imatge blava resultant.

LLuisEstopiñan

INICIACIÓ A LA IMPRESSIÓ 3D, a càrrec de Marc Genevat i Anna Sanchís de Make and Learn

La impressió 3D ja és una realitat i cada cop és més evident que les noves generacions han de conèixer les possibilitats d’aquesta eina i aprendre a fer-ne un bon ús. És una oportunitat única perquè el vostre alumnat tingui una experiència totalment pràctica i en primera persona amb aquesta tecnologia.

impressió3D

GRAELLA ACTIVITATS 2017