Més de 15 grups actuaran a la 14a edició del festival Musik N Viu de Granollers

Una edició amb moltes novetats: un nou escenari al parc Torras Villà, concerts de Heavy Metal a l’Off i tota la programació del Musik N Viu general concentrada l’últim cap de setmana de juny, de dijous a diumenge.

Aquest dilluns 16 d’abril s’ha presentat la 14a edició del Festival Musik N Viu al Gra. Enguany, el festival començarà el 9 de juny, amb una tarda dedicada als infants i arribarà al moment culminant el darrer cap de setmana de juny i el primer de juliol, amb tres nits i un migdia de concerts al Parc Firal i, per primera vegada, també al Parc Torras Villà. Totes les actuacions del festival, coorganitzades conjuntament per l’Ajuntament i diferents entitats sense ànim de lucre de la ciutat, són gratuïtes.

El Musik N Viu Kids, la versió infantil del festival, es farà el dissabte 9 de juny a la plaça de l’Església i oferirà tallers musicals de percussió i jocs gegants, «master class» de dansa africana i actuacions musicals a partir de les 6 de la tarda amb combos de l’Aula de Música L’Orquestra i Taka Taka Chombo. A partir de les 8 del vespre hi haurà l’actuació del grup d’animació La Tresca i la Verdesca, que oferirà l’espectacle A quant va la mel? Les entitats organitzadores d’aquesta vetllada per a nens i nenes són l’Esplai Guai! de Palou, l’Esplai Assís, l’Esplai Estel del Matí, l’Aula de Música l’Orquestra i la Xarxa de Centres Oberts.

El dissabte 16 de juny, l’entitat ASGRAM (Associació Granollerina de Músics) proposa la nit de l’Off del festival a la sala de concerts Nau B1 de Roca Umbert. Per primera vegada, serà una nit de Heavy Metal: We Exist Even Dead en serà el cap de cartell, amb uns híbrids de riffs pesats i ritmes frenètics, mestissatges on l’epeicitat i l’exterm comparteixen cançó, sense vetar cap branca vocal i unint llaços entre el groove, el metalcore i frasejats progressius. Completen la nit la banda sabadellenca de metalcore Against The Inspiration i un altre grup convidat.

La primera nit del programa general arriba el dijous 28 de juny al nou escenari del renovat Parc Torras Villà, amb el segell d’AUSA (Ass. Urbana de Sons i Arts), l’entitat organitzadora, que ha convidat a The Gramophone Allstars Big Band, que transforma perles de la música negra a través del contratemps jamaicà i d’uns voluptuosos arranjaments per a big band, cop a cap de cartell; Danny The Lip & The Downlow, un dels millors artistes de l’escena blues, rock i funk, el guanyador del concurs [És] Música i el DJ NoPronostic, completen el cartell.

La segona nit, organitzada pels Diables de Granollers, oferirà el divendres 29 de juny a l’habitual ubicació del Parc Firal l’actuació de quatre grups: encapçalen el cartell els valencians El Diluvi, una fusió de cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional amb instruments de la zona mediterrània, i Smoking Souls, un so de murs de guitarres acompanyades per un ritme contundent, envoltat d’una veu càlida. I el segueixen: La Flor Del Otro, un so fresc, ballable, enèrgic i canalla, que envia missatges de rebel·lió contra les desigualtats, i Machine Ska Reggae Band, que recull influències del reggae, el jazz i l’ska clàssics i les porta al panorama actual amb versions i temes plens de ritme, improvisació i càrrega social.

Per al dissabte 30 de juny, i també al Parc Firal, el Jovent Ignorat com a entitat organitzadora ha preparat una nit amb un cartell liderat pels aclamats Lágrimas de Sangre, una banda de rap combatiu que també toca estils com el Rock i el Reggae, amb un directe contundent, i Ebri Knight, que presentarà el seu nou disc Guerrilla (Maldito Records, 2018), on la banda endureix el seu so dotant d’una base més elèctrica i sòlida les seves cançons, mantenint-se fidels al caràcter folk. Arrodoniran la tercera nit de música els vallesans Fantactels, un grup actual d’Ska two-tone alegre, frenètic, macarra i gamberro.

La 14a edició del Musik N Viu es tancarà l’1 de juliol al parc Torras Villà, per primera vegada al migdia, a l’hora del vermut. Una vetllada organitzada per AUSA (Ass. Urbana de Sons i Arts) amb The Crab Apples, la banda revelació del Vallès Oriental dels últims anys, que presenta el seu últim treball discogràfic A Drastic Mistake – (Hidden Track, 2018), com a cap de cartell. També es comptarà amb l’actuació de La Rateta Ja No Escombra L’Escaleta, un grup que interpreta cançons boniques i descarades, amb una posada en escena sense quarta paret on el cabaret i el clown acompanyen la música d’autor, i DJ Faluqueta Feat & Friends.