Promoció de l’activitat cultural als equipaments i a l’espai públic

En els darrers anys Granollers ha fet un salt qualitatiu en equipaments culturals que s’han posat a disposició dels ciutadans per trobar-se, crear, produir, construir. Seguirem posant en valor les diferents activitats per a totes les edats. Aquest 2017 el projecte EscenagrAn ha integrat el teatre Can Palots de Canovelles, que es suma al Teatre Auditori de Granollers, Llevant Teatre i la nau B1-Roca Umbert. La programació d’EscenagrAn és considerada una de les cinc millors del país, engloba propostes professionals i no professionals que tenen una bona rebuda pel públic, ho avalen els més de 50.000 espectadors del darrer any. De les 149 produccions, 28 són espectacles fets per companyies locals i comarcals.

El Museu de Ciències Naturals «La Tela» és referent en investigació i disposa d’un Planetari que és una instal·lació única al país per les seves característiques. “La Tela” incorpora, des del mes de juny de 2017, la nova biblioteca i aula d’estudi Antoni Jonch.

Granollers fa de la cultura popular i tradicional un pilar fonamental de cohesió i identitat que té l’expressió màxima en la Festa Major, un model singular, consolidat i dels ciutadans. Aquest 2017, les entitats han tingut un paper més actiu en l’organització i el funcionament del cicle festiu, com en el Carnaval, el Nadal o els Reis.

Roca Umbert s’ha consolidat com un espai de creació artística, amb un creixent nombre de residències. Amb l’ampliació del Centre Audiovisual tindrà un centenar de llocs de treball d’empreses del sector audiovisual, tecnològic i creatiu. A més, s’ha posat en funcionament el Centre d’arts en moviment, que ja acull diversos artistes i companyies en residència. També s’ha iniciat un projecte de dansa comunitària amb persones que viuen a la ciutat majors de 45 anys que no hagin ballat mai.

En aquesta línia, l’establiment de la residència professional del fotògraf Joan Fontcuberta li dona també un valor afegit. La tardor del 2017 s’ha celebrat la primera edició del Festival «Panoràmic Granollers» per difondre la fotografia, el cinema i nous llenguatges.

El projecte “Murs que parlen” ha fet visible i accessible l’art al carrer per a totes les persones que viuen o visiten la ciutat, i cal seguir en aquesta línia promovent col·laboracions entre veïns i escoles com s’ha fet a Can Bassa, a l’escola Ferrer i Guàrdia o a Roca Umbert. Aquest any, a més, tindrà un lligam amb la memòria històrica i la commemoració del 80è any del bombardeig.

Accions 2018-2019
 1. Posada en funcionament dels nous espais per a empreses, coworkers i freelance de l’àmbit audiovisual, tecnològic i creatiu al Centre Audiovisual de Roca Umbert
 2. Obrir els carrers de RU a la ciutat i així integrar la fàbrica al barri
 3. Instal·lació de Jordi Benito al parc de Ponent
 4. Consolidació i ampliació d’EscenagrAn, donant suport a les produccions locals
 5. Ampliar l’oferta de cinema al centre de la ciutat, al Centre Cultural
 6. Obertura de l’exposició permanent del Museu de les Ciències Naturals
 7. El Museu de Ciències Naturals «La Tela» esdevindrà el centre de referència científica dels parcs naturals de la Diputació i de la Generalitat consolidant el grup de recerca de biodiversitat i bioindicadors
 8. Nou conveni amb la Generalitat pel projecte de seguiment de papallones i ratpenats
 9. Noves intervencions del projecte «Murs que parlen», vinculats a la commemoració del 80è aniversari del bombardeig
 10. Posar en funcionament la pàgina web d’art públic que recull totes les peces d’art que trobem a la ciutat, per així posar-les en valor.
 11. Aprovació del Pla director del Teatre Auditori de Granollers pels propers 10 anys
 12. Continuar avançant en la digitalització de l’Arxiu Municipal que ja compta amb un accés lliure a més de 260.000 pàgines dels fons documentals
Indicadors

Dades obertes relacionades amb l’eix

Destaquem

Més accions

El PAM complet

Més informació