Potenciar l’atractivitat de la ciutat amb lideratge territorial, en comerç, esport, cultura, memòria, identitat i pau

Granollers és una ciutat amb elements d’atractivitat que la caracteritzen i que cal reforçar. La història de la ciutat està marcada pel seu paper de cruïlla de camins, de punt de trobada, d’espai d’intercanvi i de lideratge territorial.

El comerç és un factor històric d’atracció que s’expressa en un mercat mil·lenari i un eix comercial divers en el marc d’un ampli espai per a vianants; el Museu de Ciències Naturals; el patrimoni industrial amb l’Adoberia i la Tèrmica de Roca Umbert… I a més, compta amb una àmplia oferta gastronòmica de qualitat i una important planta hotelera de 1.500 llits.

Granollers es vol especialitzar en turisme esportiu, ja que acull anualment esdeveniments consolidats com la Mitja Marató, la Granollers Cup i els grans premis de Fórmula 1 i de Motociclisme. I té l’experiència d’haver organitzat el Mundial d’Handbol de 2013 i haver estat subseu Olímpica de Barcelona 92 i d’altres competicions esportives promogudes per clubs i associacions. Granollers vol ser referència i consolidar-se com a ciutat clau a captar i acollir esdeveniments esportius.

Granollers és i vol ser una ciutat oberta al món, i alhora vol seguir teixint aliances amb els municipis del seu entorn i amb la resta del territori, promovent estratègies de desenvolupament territorial com les associacions de la C17 i la B-30, per vertebrar el país i impulsar polítiques de desenvolupament econòmic.

I, a la vegada, volem tenir presència al món i per això, amb l’ajut de la Diputació de Barcelona, s’ha elaborat el Pla de Projecció Exterior, per donar suport a la internacionalització de la ciutat, a partir dels seus actius i objectius estratègics, un dels quals posicionar internacionalment Granollers com a ciutat constructora de pau.

Atractivitat i internacionalització són essencials per al futur que volem.

 

Actuacions i accions destacades

  1. Granollerins al món. Crear un espai de treball i debat perquè granollerins i granollerines que viuen en d’altres països puguin aportar idees i noves mirades i alhora projectar la ciutat al món.
  2. Treballar amb els col·lectius i associacions de persones nouvingudes en iniciatives que vinculin Granollers amb les seves ciutats d’origen, per tal d’aprofundir en el coneixement mutu i reforçar els lligams socials, culturals i econòmics
  3. Mantenir un paper actiu en les diverses xarxes internacionals de ciutats (Asociación Internacional de Ciudades Educadores, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Mayors for Peace, Red Biodiversidad)
  4. Desenvolupar el Pla de Projecció Exterior
  5. Atraure esdeveniments que reforcin la capitalitat esportiva de Granollers, com optar a l’organització del Mundial d’Handbol Femení l’any 2021 o 2023, i acompanyar i fer créixer els existents (Granollers Cup, la Mitja, etc)
  6. Destinar un 1% del pressupost municipal a Cooperació i actualitzar el Pla director de cooperació
  7. Consolidar el posicionament exterior i internacional de Granollers com a ciutat constructora de Pau
  8. Liderar la xarxa catalana d’Alcaldes per la Pau des de Can Jonch i establir-hi la seu
  9. Desenvolupar un programa de solidaritat per donar resposta a la crisi de persones refugiades i de coordinació per a les accions d’acollida

Destaquem

Més actuacions

El PAM complet

Més informació