La Xarxa constitueix la seva executiva

Els membres de l’executiva van reafirmar que els problemes globals només tenen solució si s’aborden, també, des de l’àmbit local

L’assemblea general de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, celebrada a Gavà, dilluns 4 de juliol, va començar amb un minut de silenci en solidaritat amb les víctimes dels atemptats a Bangladesh i Bagdad que han causat més de 150 morts. Durant la sessió s’ha ratificat el nomenament dels alcaldes i alcaldesses que componen la Comissió executiva de la Xarxa i s’ha reelegit a Josep Mayoral, alcalde de Granollers, com a president.

Amb l’objectiu de coordinar les activitats de la xarxa, a nivell català, l’any 2014 es va crear la xarxa catalana d’Alcaldes per la Pau amb el suport de l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona. A més, es va nomenar una Comissió Executiva que s’ha constituït formalment, integrada per alcaldes i alcaldesses de 9 municipis: Cervera, Figueres, Gavà, Granollers, La Garriga, Manlleu, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Vallromanes.

Aquesta constitució és una bona oportunitat per continuar treballant des de les ciutats la cultura de la pau, establir sinergies de col·laboració i promoure un catàleg d’activitats i de recursos.

Impulsar una xarxa de ciutats per la Pau a la Mediterrània

Durant l’assemblea també s’han aprovat les línies de treball de la Xarxa per al proper any. En aquest sentit i per poder assolir l’objectiu d’impulsar i coordinar l’acció del món local català en l’àmbit de la cultura de la pau es proposen tres vies de treball com són la promoció i la difusió en Xarxa a través de la creació d’una pàgina web; portar a terme activitats i recursos de sensibilització i educació per la pau i la promoció i comunicació de les polítiques públiques de cultura de pau.

En relació a les activitats per impulsar els objectius de la Xarxa s’ha aprovat col·laborar amb Ciutats i Governs Locals Units que celebrarà el seu Congrés Mundial a Bogotà a l’octubre d’aquest any. En el Congrés es donarà a conèixer el guanyador del Premi Ciutat de Bogotà, organitzat per la ciutat de Bogotà, la Diputació de Barcelona, l’ONG holandesa PAX i VNG internacional.

Un altre de les accions segons ha explicat el president de la Xarxa, Josep Mayoral és “impulsar una xarxa de ciutats per la Pau a la Mediterrània i es treballa per organitzar una nova Conferència de Ciutats per la Pau a la Mediterrània en el marc dels Jocs de la Mediterrània que tindran lloc a Tarragona el proper any”. A més, s’està treballant per tal de sumar al projecte més ciutats de la conca del Mediterrani.

Es tracta de crear una Xarxa de ciutats per la Pau que pugui actuar com a veu de les ciutats davant els conflictes que tenen lloc als països de la Mediterrània.

La Xarxa Catalana d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau  està formada per 200 municipis, un fet que posa de relleu la fortalesa i el dinamisme del municipalisme català en l’àmbit de la cultura de pau, la solidaritat i la defensa dels Drets Humans.

Alcaldes per la Pau, Mayors for Peace, és una organització mundial que agrupa més de 7.000 ciutats de 161 països i regions d’arreu del món que tenen com a objectiu el treball en favor de la pau, el desarmament i especialment l’eliminació de les armes nuclears. La secció catalana d’Alcaldes per la Pau és una branca d’aquesta xarxa global.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *