El ‘Foro Mundial sobre las violencias urbanas y educación para la convivencia y la paz’ reunirà alcaldes i alcaldesses de tot el món

L’alcalde de Granollers, com a vicepresident de Mayors for Peace, forma part del comitè organitzador de la iniciativa impulsada pels ajuntaments de Madrid i París.

Granollers participarà al ‘Foro Mundial sobre las violencias urbanas y educación para la convivencia y la paz’ que es celebrarà els dies 19, 20 i 21 d’abril a Madrid. La ciutat estarà present com a membre de: Mayors for Peace, la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores i l’Associació Espanyola d’Investigació per la Pau. L’alcalde Josep Mayoral forma part del comitè organitzador d’aquest esdeveniment que, entre d’altres, agrupa entitats i organitzacions com el PNUD (Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament), l’Ajuntament de Barcelona o la UCCI (Unión de Ciudades Capitales Iberoamericanas).

El fòrum serà un espai de trobada entre líders locals, organismes, xarxes internacionals, món acadèmic, ONGD i societat civil que té per objectiu obrir un procés de debat i reflexió sobre com aconseguir entorns urbans lliures de violència en totes les seves formes. Els eixos temàtics seran la governança (polítiques correctores de les desigualtats en les ciutats i noves formes de govern), convivència pacífica (gestió de la diversitat entre col·lectius i noves formes d’organització social) i cultura, educació i valors (iniciatives que propicien la transformació pacífica dels conflictes).

Els participants tindran la possibilitat de presentar les seves propostes municipals o experiències d’èxit en qualsevol de les temàtiques, mitjançant material informatiu o audiovisual, exposició de panels, tallers formatius, arts escèniques o altres iniciatives. Hi hauran taules rodones, debats, escenaris de participació, exhibicions culturals i un espai d’àgora pública. Es tracta d’una oportunitat única per debatre, exposar i aprendre sobre experiències d’altres ciutats o organitzacions capdavanteres que ajuden a transformar les cultures de les violències en cultures de pau.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *