El president de la xarxa a Catalunya participa com a ponent al fòrum internacional sobre violències urbanes celebrat a Madrid

Josep Mayoral: “La solidaritat entre ciutats, el treball en xarxa i l’obertura al món són elements imprescindibles”
El president de la xarxa a Catalunya i vicepresident de Mayors for Peace, Josep Mayoral, ha participat al ‘I Foro Mundial sobre las Violencias Urbanas y Educación por la Convivencia y la Paz’ celebrat a Madrid del 19 al 21 d’abril, on més de 400 representants d’institucions, organismes internacionals, xarxes de ciutats, ONGD i entitats de la iniciativa social han pogut reflexionar sobre les violències que tenen lloc al si de les ciutats i les diferents maneres de fer-les front per construir ciutats de pau. “La solidaritat entre ciutats, el treball en xarxa i l’obertura al món són elements imprescindibles per avançar cap al futur que volem,  per això té molt sentit que ens trobem aquí compartint aquest fòrum”, va dir Mayoral.
Josep Mayoral va participar com a ponent en la sessió plenària sobre convivència pacífica, també en la seva qualitat d’alcalde de Granollers. El dret a la ciutat, el diàleg permanent amb la ciutadania, el treball en xarxa i l’educació van ser els elements que Mayoral va senyalar com a clau per aconseguir ciutats inclusives i pacífiques.
C9y43zKXkAA7luR
IMG-20170421-WA0009
“Les ciutats hem après que som agents de pau, que utilitzant la paraula avancem per construir nous escenaris, amb la convicció que els problemes globals tenen solució local” ha explicat Mayoral. Per això, cal buscar noves perspectives, des de la reivindicació del dret a la ciutat, posant les persones al centre de tot. Ciutats construïdes col·lectivament, inclusives, que no deixin ningú enrere. L’alcalde també va fer èmfasi en la necessitat de governs locals compromesos amb el seu entorn, de ciutats governades des del diàleg, a partir de la capacitat de sintonia amb la ciutadania. Mayoral ha remarcat que “l’educació és la clau, l’esperança per assolir tots aquests objectius. Ciutats educadores en les quals cadascun dels seus gestos ha de ser educador. Perquè l’educació transforma les persones i fa que la societat sigui més lliure i responsable. Ciutats educadores per a transformar el món”, va concloure Mayoral.
IMG-20170421-WA0007
L’alcalde també va participar al taller “Nous models de seguretat: com integrar la perspectiva de gènere i la interseccionalitat, amb els cossos de seguretat i les comunitats en la gestió de les diversitats”, juntament amb les ciutats de Badalona, Barcelona i Vila Real.
Els ponents van exposar diverses iniciatives que s’estan desplegant a les ciutats i que treballen amb nous enfocaments en la gestió de la seguretat ciutadana. Josep Mayoral va explicar el projecte de bon veïnatge, mediació i convivència vinculat a cultura de pau que es duu a terme a Granollers. Així mateix, va introduir  nous programes que s’estan desplegant, com és l’oficina d’atenció a les comunitats de veïns i la policia de barri.
Alcaldes per la Pau
En el marc del fòrum, també va participar en la reunió “Ciutats per fer les paus: sumant esforços”, organitzada per AIPAZ (Asociación Española de Investigación para la Paz), on diferents alcaldes i alcaldesses de l’Estat van tenir l’oportunitat de reflexionar, debatre i compartir experiències sobre la inclusió de les qüestions de pau i convivència a l’agenda dels municipis i els programes d’actuació municipal.
IMG_4592
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *