El Parlament de Catalunya dona suport a la prohibició de les armes nuclears

El passat 8 de juny, la Comissió d’Acció Exterior i Cooperació, Relacions Institucionals i Transparència del Parlament de Catalunya va adoptar una resolució de suport a la prohibició de les armes nuclears.

Aquest text reflexa el suport del Parlament al procés de negociació per aconseguir un tractat legalment vinculant de prohibició d’armament nuclear que impulsa Nacions Unides, així com la necessitat de que la comunitat internacional i els governs, també el de l’Estat espanyol, participin en aquest procés i hi tinguin un paper actiu i favorable a l’eliminació total de les armes nuclears.

Avui dia 15 de juny, a la seu de Nacions Unides a Nova York, s’inicia la segona ronda de negociacions que durarà fins el 7 de juliol. La primera va tenir lloc del 27 al 31 de març, on es va acordar un primer document amb les línies principals que servirà de base per aquesta última ronda de negociacions.

Resolució:

Resolució 696/XI del Parlament de Catalunya, de suport a la prohibició de les armes nuclears
250-00958/11
Adopció
Comissió d’Acció Exterior i Cooperació, Relacions Institucionals i Transparència, sessió 26, 08.06.2017, DSPC-C 451
Publicació: BOPC 437

La Comissió d’Acció Exterior i Cooperació, Relacions Institucionals i Transparència, en la sessió tinguda el dia 8 de juny de 2017, ha debatut el text de la Proposta de resolució de suport a la prohibició de les armes nuclears (tram. 250-00958/11), presentada per Jordi-Miquel Sendra Vellvè, del Grup Parlamentari de Junts pel Sí; Susana Beltrán García, del Grup Parlamentari de Ciutadans; Ferran Pedret i Santos, del Grup Parlamentari Socialista; Joan Josep Nuet i Pujals, del Grup Parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, i Carles Riera Albert, del Grup Parlamentari de la Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent.

Finalment, d’acord amb l’article 165 del Reglament, ha adoptat la següent

Resolució

1. El Parlament de Catalunya manifesta el seu suport a la Resolució L41, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides, per tal d’iniciar un procés de negociació d’un tractat de prohibició de les armes nuclears aquest any 2017.

2. El Parlament de Catalunya manifesta la necessitat que la comunitat internacional i els governs, també el de l’Estat espanyol, participin en les conferències de negociació del 27 al 31 de març i del 15 de juny al 7 de juliol de 2017, a Nova York, i hi tinguin un paper actiu i favorable a l’eliminació de les armes nuclears, per a aconseguir un tractat legalment vinculant de prohibició que condueixi a l’eliminació total de les armes nuclears.

Palau del Parlament, 8 de juny de 2017

La secretària de la Comissió, Magda Casamitjana i Aguilà; la presidenta de la Comissió, Marta Pascal i Capdevila

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *