Les ciutats catalanes d’Alcaldes per la Pau commemoren el Dia Internacional de la Pau

Amb motiu del Dia Internacional de la Pau el 21 de setembre, Barcelona, Canovelles i Lloret, ciutats membres d’Alcaldes per la Pau, van organitzar esdeveniments per commemorar i enfortir els ideals de pau. L’alcalde de Granollers i vicepresident de Mayors for Peace, Josep Mayoral, va participar a l’activitat de defensa de la pau i rebuig a totes les formes de violència que es va fer, divendres 20, als Jardins d’Hiroshima, al barri del Guinardó de Barcelona. L’acte recorda les persones que van perdre la vida en els bombardejos d’Hiroshima i Nagasaki els dies 6 i 9 d’agost de 1945, amb el desig que un fet com aquest no es torni a repetir mai més ni enlloc.

Durant l’acte es van organitzar tallers infantils on els més petits van poder reflexionar sobre el concepte de pau i realitzar un collage. Per portar a terme aquesta acció, des del Districte es va col·laborar amb escoles, casals infantils i altres equipaments. L’acte també va comptar amb el parlaments de les autoritats assistents, la sonorització de les campanades de la pau a les 12, una plantada simbòlica d’arbres i un exercici guiat de meditació a càrrec del Centre Samye Dzong.

Entre les autoritats assistents es trobaven el Director del departament de Política, Societat i Educació de Casa Àsia, Rafel Bueno; el cònsol General Adjunt del Japó, Yuji Takeya; l’alcalde de Granollers i vicepresident de la xarxa Mayors for Peace, Josep Mayoral; i la regidora d’Horta Guinardó, Rosa Alarcón.

A Canovelles, el mateix 21 de setembre es va commemorar el Dia Internacional de la Pau al Teatre Auditori Can Palots. La pluja va impedir que es commemores al parc de la Pau de la ciutat tal i com estava previst, on l’any passat es va plantar un camforer, exemplar de segona generació de l’arbre supervivent de la bomba atòmica d’Hiroshima. L’acte es va iniciar amb la lectura d’un manifest i, a continuació la primera tinent d’alcalde de Granollers, Alba Barnusell i l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, van parlar de la importància de treballar la cultura de pau arreu. La lectura del manifest a favor de la pau, l’actuació musical i una ofrena de clavells blancs van completar l’acte.

A Lloret, també el dia 21, es va celebrar l’acte del Dia Internacional de la Pau repicant les campanes de l’església de la ciutat a les 12 del migdia, amb un minut de silenci en honor a les víctimes de violència i llegint el manifest del Secretari General de les Nacions Unides, António Guterres, per aquest any. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Secretariat d’Alcaldes per la Pau a Hiroshima, en nom de la ciutat japonesa de Takayama.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *