56 exlíders globals i exministres insten als estats a adherir-se al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears

Entre els signataris hi ha l’exsecretari general de les Nacions Unides Ban Ki-moon i els exsecretaris generals de l’OTAN Javier Solana i Willy Claes

El Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears necessita la ratificació de 50 països per poder entrar en vigor. Fins al moment 45 ho han fet. Amb l’objectiu d’aconseguir aquesta fita i així avançar cap a l’eliminació d’aquest armament, 56 exlíders i exministres han demanat als estats en una carta oberta signar i ratificar el tractat.

Actualment 9 països tenen un total de 13.400 armes nuclears, 3.700 de les quals a punt per a ser utilitzades i la majoria d’elles 100 vegades més potents que les d’Hiroshima i Nagasaki. És per aquesta raó que els exmandataris, exministres de Relacions Exteriors i de Defensa d’Albània, Bèlgica, Canadà, Croàcia, República Txeca, Dinamarca, Alemanya, Grècia, Hongria, Islàndia, Itàlia, Japó, Letònia, Països Baixos, Noruega, Polònia, Portugal, Eslovàquia, Eslovènia, Corea del Sud, Estat Espanyol i Turquia (tots ells països protegits amb les armes nuclears d’un aliat) afirmen que ‘les armes nuclears podrien provocar un desastre que afectaria a totes les nacions i tots els pobles’ i demanen als líders actuals impulsar el desarmament abans que sigui massa tard.

‘Les armes nuclears no tenen cap propòsit legítim, ja sigui militar o estratègic, a la llum de les catastròfiques conseqüències humanes i ambientals del seu ús. Per això, en altres paraules, els nostres països han de rebutjar qualsevol paper que se li doni a les armes nuclears en la nostra defensa’.

Llegeix la carta en castellà >
https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/ican/pages/1712/attachments/original/1600645501/TPNW_open_letter_-_Spanish.pdf 

Llegeix la carta en anglès >
https://www.icanw.org/56_former_leaders 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *