Nou programa virtual ‘Rumbo al foro’ de la 3a edició del Fòrum Mundial sobre Ciutats i Territoris de Pau

Del 5 al 7 d’octubre tindrà lloc el programa virtual ‘Rumbo al foro’, un espai de trobada on-line que té com a objectiu donar el tret de sortida a la 3a edició del Fòrum Mundial sobre Ciutats i Territoris de Pau i anar preparant els diàlegs que es realitzaran presencialment durant l’any 2021.

Consulta totes les sessions plenàries aquí i registra’t a través del link corresponent d’eventbrite per tal de seguir treballant plegats en els objectius de la Xarxa de construir societats més inclusives, pacífiques, segures i resilients.

La ciutat de Mèxic es va comprometre a acollir la 3a edició, prevista inicialment per l’any 2020, però arran de la crisis provocada per la Covid-19 i la impossibilitat de celebrar esdeveniments de tal magnitud, la data de celebració del fòrum encara està per definir. El fòrum és més que un esdeveniment, un procés de reflexió i incidència mundial, col·lectiva i horitzontal, que busca identificar les causes de les tensions i de les violències per posar en marxa polítiques públiques, programes i iniciatives ciutadanes que ajudin a construir cultura i educació per la pau.

A les dues primeres edicions, que van tenir lloc a Madrid l’any 2017 i 2018, van participar al voltant de 10.000 persones procedents de més de 100 països diferents, representant institucions internacionals, governs nacionals, autonòmics i locals, entitats de la societat civil, activistes socials, universitats, empreses i joves. El fòrum és un espai de trobada multiactor i multinivell que té per objectiu obrir un procés de debat i reflexió sobre com aconseguir entorns urbans lliures de violència en totes les seves formes i com construir ciutats de pau i convivència.

La xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau forma part del comitè organitzador del fòrum des de la primera edició, ja que considera que els ajuntaments són les institucions més properes a la ciutadania i les que satisfan les necessitats més immediates de les persones i garanteixen el seu benestar. Els governs locals són actors clau a l’hora d’oferir respostes alternatives que contribueixin de forma decidida a la transformació pacífica dels conflictes i la promoció de la cultura de pau a tots els nivells.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *