Alcaldes per la Pau demana l’aturada dels atacs contra la població civil a Gaza i Israel i el respecte al dret internacional humanitari

La xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya condemna fermament l’escalada de violència que s’ha produït en els darrers dies a la zona, mostra la seva solidaritat amb les víctimes i exigeix l’aturada immediata de les hostilitats entre les parts en conflicte.

Es calcula que hi ha més d’un centenar de morts, inclosos nens i nenes, i més de vuit-cents ferits. La xarxa condemna l’ús de la població civil com a eina de guerra, principal víctima dels enfrontaments i qui pateix les conseqüències reals de la manca de diàleg. Els atacs indiscriminats contra la població civil són crims de guerra.

Demanem a tots els implicats que continguin qualsevol acte que pugui portar a més violència, en qualsevol de les seves formes. Les parts bel·ligerants han de respectar el dret internacional humanitari, siguin forces governamentals o grups armats no estatals.

Ens sumem a la demanda de la comunitat internacional i insistim en la urgència d’accelerar els esforços per reprendre un procés de pau. És vital obrir un procés de mediació per aturar la violència i permetre eventualment a les persones palestines i israelianes viure en pau i dintre d’unes fronteres reconegudes i segures.

Plegats defensem la pau i la fi de la violència en qualsevol de les seves formes. La solució pacífica i el diàleg són les veritables eines per a la resolució de les diferències entre les parts. La violència mai no és una via.

Granollers, 21 de maig de 2021

/ Aquesta declaració de suport i solidaritat és un acord de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya /

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *