Els municipis de la xarxa commemoren el Dia Internacional de la Pau amb una acció a l’espai públic

Una guia d’educació per a la pau complementa la iniciativa

Ciutats membres de la xarxa i la Diputació de Barcelona participen en la campanya ‘La pau al món comença aquí’, una acció de sensibilització dels municipis catalans d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau pel Dia Internacional de la Pau. Cada any, el 21 de setembre, es commemora a tot el món aquest dia i molts governs locals, entitats, centres educatius i organitzacions fan activitats educatives i de sensibilització de l’opinió pública.

La iniciativa convida a reflexionar sobre pau i no violència a la ciutat i la interrelació que la pau local té amb la global. La pau al món comença aquí i comença amb nosaltres. Totes les persones són agents de pau. Com ens relacionem, com parlem, a qui comprem o com cuidem la nostra ciutat i el planeta són la base d’una societat pacífica. La pau com a fita i camí alhora, des d’on construïm relacions més respectuoses, cooperatives i equitatives.

Les dues activitats principals de la campanya són:

  • Intervencions a l’espai públic de la ciutat per impulsar la reflexió de la ciutadania.
  • La publicació d’una guia d’educació per a la pau a l’àmbit local, que exposa àmbits, eines i actors clau per treballar la pau des dels ajuntaments.

Els municipis participants de l’edició d’enguany són: Calella, Gavà, Granollers, Igualada, Santa Coloma de Gramenet i Sant Vicenç dels Horts.

Els municipis tenen un paper determinant en la demanda d’un món més just i pacífic, ja que la pau va més enllà de l’absència de guerra o de la violència directa. La pau necessita una mirada més àmplia. La manca de desenvolupament humà i d’accés a l’educació o a la salut, les desigualtats econòmiques i el no respecte als drets humans són les principals amenaces per a la pau. La pau també significa disminuir les diferents violències que pateixen les persones i incrementar els nivells de justícia social.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *