Guerra d’Ucraïna: Trobada amb governs locals ucraïnesos

Membres de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau van assistir a una reunió amb representants de governs locals d’Ucraïna organitzada pel Consell d’Europa i diversos ministeris del mateix pais el passat 31 de març.

Aquesta trobada va permetre entendre millor les necessitats dels alcaldes i alcaldesses d’Ucraïna, que relaten amb precisió l’impacte humanitari de la guerra i les possibles maneres d’arribar a la pau i assolir seguretat després de guerra.

Els alcaldes ucraïnesos van reconèixer el paper de la cooperació municipalista en canalitzar l’ajuda humanitària. Aquesta forma de solidaritat és clau per atendre les necessitats més immediates de les víctimes de la guerra. Els acords d’agermanament entre municipis han estat essencials i han contribuït a coordinar la inclusió dels refugiats als països europeus.

Els nivells de destrucció d’instal·lacions i equipaments clau no tenen precedents i afecten més a la gent corrent. Per tant, la recuperació i la reconstrucció serà clau després de la guerra.

Per als alcaldes ucraïnesos, fer incidència a nivell del Parlament i del govern nacional és una mostra clau de suport que els alcaldes catalans i europeus poden dur a terme. Les seves prioritats actuals estan molt relacionades amb el conflicte i les operacions militars.

Van destacar com se senten units amb les ciutats i la societat europees, amb qui comparteixen valors democràtics i basats en els drets humans. Esperen establir associacions a llarg termini amb ciutats europees per consolidar aquesta visió.

Els representants de la nostra Xarxa assistents a la reunió van transmetre un missatge d’agraïment i solidaritat en nom de tots els membres europeus i de l’Organització Mundial d’Alcaldes per la Pau amb seu a Hiroshima.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *