El municipalisme català juga un paper destacat en la reunió històrica de l’1MSP d’Estats i actors locals compromesos amb l’eliminació de les armes nuclears

La reunió 1MSP celebrada a la seu de l’ONU de Viena entre el 21 i el 23 de juny ha donat un seguiment històric a l’agenda internacional per al desarmament nuclear construïda al voltant del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPNW).

L’esdeveniment ha aplegat representants d’Estats i governs locals, societat civil i persones experts, per definir un full de ruta ambiciós per a l’eliminació de les armes nuclears, reflectida en la Declaració i Pla d’Acció de l’1MSP (consulta’l aquí).

La presidenta d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau a Catalunya i alcaldessa de Granollers Alba Barnusell ha pres un paper important en la delegació que la xarxa global de Mayors for Peace ha enviat a Viena, junt a l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat i diputada responsable d’afers internacionals de la Diputació de Barcelona, Pilar Díaz.


Ambdues alcaldesses han visibilitzat el paper fonamental dels governs locals a l’hora de reforçar l’educació per la pau i la cultura de pau. Han presentat propostes en espais de discussió concrets, centrades en la participació de la joventut, la sensibilització i la promoció d’iniciatives de diplomàcia municipalista. També han destacat els esforços compartits amb la societat civil a Catalunya i arreu de l’Estat per impulsar l’adhesió d’Espanya al Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears – veure campanya “Ciutats de Pau”.

L’agenda de les representants catalanes ha inclós reunions amb els alcaldes d’Hiroshima i Nagasaki, presidents de la xarxa global de Mayors for Peace; amb la direcció d’ICAN, la campanya internacional per l’eliminació de les armes nuclears guardonada amb el Nobel de la Pau al 2017; amb representants d’Espanya als organismes multilaterals a Viena; i amb la delegació que l’entitat catalana Fundipau ha tingut a la trobada de Viena.

Com a presidenta del Capítol Europeu d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, l’alcaldessa Barnusell també ha coordinat l’agenda d’activitats del capítol i la reunió de coordinació celebrada pel Capítol el 22 de juny.

La delegació completa de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau incloïa representants dels següents governs locals i regionals:

  • Barcelona (Diputació) i Esplugues de Llobregat
  • Biograd na Moru (Croàcia)
  • Brescia (Itàlia) 
  • Cervia (Itàlia)
  • Granollers
  • Hannover (Alemanya)
  • Hiroshima (Japó)
  • Ieper (Bèlgica) 
  • França (Malakoff) 
  • Manchester (Regne Unit) 
  • Nagasaki (Japó)

MUNICIPIS ADHERITS A LA CAMPANYA

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *