77è Aniversari del Bombardeig Atòmic d’Hiroshima i Nagasaki

En aquesta ocasió solemne, els governs locals de la xarxa Mayors for Peace van tenir presents les seves ciutats germanes d’Hiroshima i Nagasaki.

Els alcaldes d’aquestes dues ciutats va emetre dues declaracions per abordar el paper de la seva memòria local en els temps actuals, definits per l’escalada de les amenaces nuclears, i per reclamar l’eliminació total de les armes nuclears.


6 d’Agost: Declaració d’Hiroshima sobre la Pau

« Arreu del món, la noció que la pau depèn de la dissuasió nuclear guanya pes. Aquests errors traeixen la determinació de la humanitat, nascuda de les nostres experiències de guerra, per aconseguir un món pacífic i lliure d’armes nuclears. Acceptar l’statu quo i abandonar l’ideal de pau mantingut sense força militar és amenaçar la supervivència mateixa de la raça humana. Hem de deixar de repetir aquests errors »

Mayor Matsui, Cerimònia d’Hiroshima per la Pau

[ Llegir la declaració completa ]

9 d’Agost: Declaració de Nagasaki sobre la Pau

« Amb la idea de protegir el seu país amb armes nuclears, més governs depenen de les armes nuclears. El món es torna en un lloc cada cop més perillós. La idea de que tot i tenir armes nuclears aquestes no s’utilitzaran és una falsa il·lusió. Mentre existeixin, les armes nuclears s’utilitzen. Ara hem de reconèixer que l’eliminació de les armes nuclears és l’únic camí realista per protegir el futur de la terra i la humanitat »

Mayor Taue, Cerimònia de Nagasaki per la Pau

[ Llegir la declaració completa ]

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *