La Plaça del Diàleg proposa una metodologia innovadora per reflexionar amb la ciutadania sobre com construir la pau al món i al territori

Un bon nombre de municipis catalans ja ha acollit aquesta proposta de Justícia i Pau, que posa en valor i repensa el llegat d’Arcadi Oliveres davant dels reptes del present i planteja el paper de l’agenda pacifista en un món canviant i complex. 


Aquest format participatiu està especialment pensat per desplegar-se en l’espai públic i reinterpretar-se en funció de les prioritats que cada municipi vulgui plantejar en diàleg amb la ciutadania i les organitzacions locals. 

Un conjunt de sis balances interactuen amb una sèrie de preguntes plantejades a les persones participants. Aquestes preguntes proposen temes clau de l’agenda pacifista, com són el desarmament, les finances ètiques, la sostenibilitat o les desigualtats econòmics. Prioritzant el paper d’exemples concrets en avançar o no cap a un món més pacífic, s’invita a la ciutadania a reflexionar no només sobre la importància de l’agenda de pau, però en quin tipus de món i societat volen viure.

Pots conèixer amb més detall aquesta proposta fent un cop d’ull a aquest vídeo o veient el reportatge fotogràfic d’experiències anteriors sobre el tema.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *