Dos anys després de l’entrada en vigor del tractat de prohibició de les armes nuclears, 92 estats ja l’han signat i 68 l’han ratificat

Les campanyes d’incidència impulsades per la societat civil i pel municipalisme de pau han estat clau en l’assoliment de l’acord


El 22 de gener de 2021 va entrar en vigor el Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears, aprovat per Nacions Unides el juliol de 2017. Aquest Tractat il•legalitza les armes nuclears i els països signants es comprometen a no posseir, desenvolupar, desplegar, provar, utilitzar armament nuclear o amenaçar amb el seu ús.

El Tractat és un assoliment important, ja que significa que ara mateix ja existeix una prohibició per a tot tipus d’armes de destrucció massiva. Després d’anys de lluita de societat civil organitzada a través de la coalició ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons), Nacions Unides va aprovar el Tractat i el passat mes de juny de 2022 es va celebrar la Primera Conferència d’Estats Parts.

La Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, integrant de la coalició ICAN, ha impulsat la Campanya «Ciutats de Pau», que promou una moció per demanar que Espanya signi el Tractat. Prop de 100 municipis ja s’hi han adherit.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *