Declaració de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya amb motiu del primer aniversari de la invasió de Rússia a Ucraïna


Un any després de l’inici de la invasió russa a Ucraïna, expressem la nostra profunda preocupació per la perllongació del conflicte bèl·lic i pel patiment que està causant en la població civil. Com a representants de ciutats i pobles, volem mostrar la nostra solidaritat amb els alcaldes i alcaldesses ucrainesos i el nostre suport a totes les víctimes del conflicte, tot manifestant un gran respecte pel seu coratge i resiliència.

A mesura que l’escalada nuclear s’ha entrellaçat amb aquest conflicte, amb reiterades amenaces per part de Rússia d’utilitzar armes nuclears, augmenten els riscos de destrucció indiscriminada, amb    conseqüències catastròfiques per a les persones i pel planeta. Per això demanem al govern rus que aturi la seva amenaça nuclear, així com la violació constant del dret internacional humanitari. És per això que instem la comunitat internacional a denunciar sense matisos aquest comportament tan immoral com perillós.

Les nostres ciutats, amb una ciutadania solidària i compromesa amb la pau, en part marcada per una història local de guerra i refugi, han ofert suport a les persones que fugen d’aquest conflicte, que han pogut comptar amb vies legals i segures. Demanem que aquesta realitat no sigui una excepció i que qualsevol persona tingui dret a buscar un futur millor sense arriscar la seva vida per aconseguir-ho.

Ens comprometem a continuar col·laborant per alleujar el patiment de la població i manifestem la nostra disposició a participar en la reconstrucció del país i la reparació dels danys que han traspassat les fronteres d’Ucraïna i se senten en l’àmbit mundial, essent especialment significatius a països de l’Àfrica i de l’Orient Mitjà, amb crisis humanitàries preexistents.

 

Demanem als representants dels països del món que alcin les seves veus en favor de la pau, la solidaritat i la justícia i facin pinya per construir un sistema multilateral més sòlid, inclusiu i eficient que faci aquests ideals possibles. Necessitem que la comunitat internacional s’impliqui en nous esforços diplomàtics per silenciar les armes i preservar la vida i els drets humans de la ciutadania que està patint les conseqüències del conflicte bèl·lic.

Mentre ens comprometem a jugar el nostre paper en la construcció d’una Europa més pacífica, donarem suport a les accions que s’emprenguin per aconseguir la fi del conflicte i per assolir un món en pau i lliure d’armes nuclears.

 

23 de febrer de 2023

 

DESCARREGA LA DECLARACIÓ AQUÍ

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *