La programació del projecte comunitari “alesplaces!” es tanca amb la projecció d’un documental sobre els barris del Lledoner i l’Hostal

alesplaces2015

El passat dimecres 15 de juliol de 2015  es va realitzar la darrera activitat de la programació de alesplaces!, que des de final de maig ha desenvolupat  diferents accions lúdiques i participatives a l’espai públic, adreçades, sobretot, als infants. Han estat una desena de propostes diverses (horts comunitaris, racons de ciència, jocs, gimcanes, teatre…) que s’han dut a terme als barris de Sant Miquel, Congost, Lledoner i l’Hostal, que han atret l’atenció d’infants i joves, i famílies.
L’activitat que tancava la programació consistia en la projecció del documental d’uns 8 minuts de durada “Cinema d’un barri real”, dimecres, a les 9 del vespre a la plaça del costat del Centre Cívic Nord. Es va fer en el marc del cinema retro a la fresca programat per centres cívics. El curt va ser ideat i realitzat pels joves del Grup Audiovisual de Granollers (GAG), vinculat al Gra, format per Ginesta Pesas, Ferran Gallardo, Jose Luis Cano Soto, Alba Nogueras i Jordina Torné. Els autors van fer un recorregut pel barri amb un recull d’entrevistes a veïns i veïnes del Lledoner i l’Hostal, en què defineixen el seu barri, en valoren els aspectes positius i negatius i expliquen si estan involucrats en alguna entitat o col·lectiu. La banda sonora és del grup Magret de Paco, també vinculat al barri.
unnamed
Diagnosi de les places
El dimecres 8 de juliol la plaça de Sant Miquel va acollir l’activitat “Puja al carro d’alesplaces!”, una proposta que al mes de juny es va dur a terme a la plaça de Calderón de la Barca. A partir de tres estacions d’activitats, els nens i nenes i també els grans, explicaven què fan a la plaça, quin és el seu recorregut i què els agradaria que hi passés, alhora que es van fer fotografies amb diferents elements.   La informació recollida serveix per fer un diagnòstic -en què també han participat les escoles Lledoner i Joan Solans-  d’aquests espais públics, de l’ús que se’n fa i de l’aportació o compromís del veïnat perquè hi passi allò que voldrien.
El projecte “alesplaces” va iniciar-se l’any 2012, impulsat des del servei municipal de Serveis Socials. Des de llavors, ha esdevingut transversal (donat que també hi participen Cultura, Joventut, Centres Cívics, Educació, Obres i Projectes, així com entitats de lleure, centres oberts, instituts i col·lectius), amb l’objectiu de portar a terme diferents accions amb l’espai públic i la participació com a denominador comú.