Es presenta la nova temporada 2017!

collage_alesplaces2017

Com ja sabeu, alesplaces! promou accions socioculturals a diferents places de la ciutat, dutes a terme per entitats de lleure, centres oberts, associacions i col·lectius de joves dels barris i de la ciutat així com escoles, instituts i altres agents educatius, socials i culturals. Amb aquestes accions, alesplaces! vol contribuir a enfortir els vincles entre la ciutadania i les entitats de Granollers.

L’equip d’alesplaces! ha estat preparant amb molt de carinyo les activitats d’aquesta nova temporada i vol agrair la implicació de totes les persones i col·lectius dels barris que s’han interessat pel projecte. Les activitats d’enguany tindran lloc entre el 17 de maig i el 13 de juliol, concretament a les places de Sant Miquel, Calderón de la Barca i Llibertat, sempre en horari de tarda. Com és costum, seran gratuïtes i obertes a tothom.

Les novetats comencen amb l’activitat Estenoplaça, un seguit de tallers de fotografia estenopeica en què es treballarà amb càmeres fotogràfiques casolanes, fetes amb diferents elements fàcils de trobar. El primer dia (dimecres 17 de maig, de 16:45 a 18:45 h) es dedicarà a la construcció de les càmeres (amb caixes de sabates com a principals element), i durant el segon i el tercer dia (dimecres 24 i 31 de maig, de 16:45 a 18:45 h) es faran grups per anar a fer fotografies de la plaça i del seu entorn. Posteriorment s’anirà al laboratori fotogràfic del Centre Cívic Jaume Oller a revelar-les i finalment se’n farà una exposició el dijous 15 de juny al mateix centre cívic.

En la línia de l’any anterior, els instituts Bellera, EMT i Marta Estrada han estat preparant-se pel Posa’t en òrbita, que proposa fer una volta pel sistema solar sense sortir de la plaça (Sant Miquel), per conèixer les peculiaritats dels planetes mitjançant petits experiments científics. Els alumnes i les persones col·laboradores us esperen el divendres 2 de juny, a partir de les 17.00 h, a la Plaça de Sant Miquel.

Una altra proposta molt engrescadora és l’Emmapa’t: posa’t el barri a la butxaca, on els participants exploraran el barri de Sant Miquel i els voltants a través de jocs, desxifraran missatges, caçaran llocs, traçaran rutes i crearan mapes…  Us esperen per anar a la caça dels tresors del barri! Podeu consultar les dates concretes a l’apartat activitats. Es farà una festa de cloenda el dijous 13 de juliol, de 18 a 20 h.

Finalment torna el nostre curiós Artefacte d’alesplaces!, ple de sorpreses de les quals es poden extreure activitats esportives, jocs infantils o, fins i tot, acabar amb una guerra d’aigua a la plaça! No us ho perdeu i veniu a descobrir-ho els dies 5, 7, 12 i 14 de juny, de 17.30 a 19.30 h, a diferents places de la ciutat.

Vist això, us animem a apuntar-vos i… Ens veiem a les places!