Digital Granollers dóna continuitat a les jornades de la Catosfera

Per setè any consecutiu Granollers organitza un cicle de debats en profunditat sobre les novetats tecnològiques d’Internet, que donarà continuïtat a les jornades de la Catosfera que s’han celebrat a la ciutat des de l’any 2008 i han aplegat a la comunitat a l’entorn del domini .cat. En aquesta edició l’esdeveniment s’anomena Digital Granollers i es proposa millorar el servei que les jornades aporten a la ciutat, tot mantenint la voluntat de ser un punt de trobada de la Internet catalana.

Les jornades es duen a terme els dies 3 i 4 d’octubre el Teatre Auditori de Granollers i es desenvoluparan, durant l’any, a escoles i biblioteques de la ciutat.

Digital Granollers promou una reflexió crítica i creativa sobre el conjunt de tecnologies vinculades a Internet i la transformació inèdita i accelerada que està provocant en les nostres vides a nivell professional, cultural, educatiu i de participació, en definitiva com ens afecta com a ciutadans. Aquest any, tal com pauta l’actual tendència a Internet, prenen importància al programa conceptes com big data, open data i govern obert. Com a principal novetat, la programació incideix en reptes ètics i canvis de model que suposa Internet, posant de relleu les tensions entre els vells esquemes i les noves formes: com ser ciutadà també a la xarxa? tenim més informació però estem més implicats? estem més compromesos? els nous models de relació, riscos i oportunitats.

Prendran especial importància l’oferta de recursos per a centres educatius, la creació de projectes culturals a Internet, la construcció de patrimoni a Internet, els projectes de govern obert que advoquen per la transparència i la participació o els emprenedors que miren i treballen al món allotjats a Granollers.

La programació de les jornades s’allargaran durant el curs 2014-15 amb tres blocs diferenciats de formació contínua que portaran el nom de Labs. Així, tindrem el lab de viquipedistes que es faran a les biblioteques de la ciutat per nodrir de continguts relacionats amb el patrimoni local la principal enciclopèdia virtual del món. El segon lab es basa en tallers de programació scratch que és un llenguatge de programació senzill que permet la creació d’històries jocs i animacions en línia i que s’ha mostrat com a òptim per a nois i noies d’entre 6 i 16 anys. En tercer lloc impulsarà a Can Muntanyola el projecte de formació mobile mTalent, promogut per Mobile World Capital conjuntament amb la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Etiquetes: , , , ,
0 comentaris

Deixa un comentari

Vols afegir-te a la discussió?
T'animem a que ho facis!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LogoCDigitalNegatiu            LogoCDigitalNegatiu      LogoAjuntGranollers