Es presenta Digital Granollers, jornades sobre novetats tecnològiques a internet

Aquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de Granollers la presentació de Digital Granollers, les jornades sobre novetats tecnològiques a internet que es faran els dies 3 i 4 d’octubre al Teatre Auditori de Granollers. Aquestes jornades, que ha presentat l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, la regidora de Societat del Coneixement, Carme Garrido i el responsable de les Jornades Sergi Morera, prenen el relleu de la Catosfera, organitzades per l’Ajuntament de Granollers anualment des de 2008.

Digital Granollers 2014 es plantejarà on és i cap on va internet en dues dimensions clau a la vida urbana: l’empresa i el servei públic. L’enfocament vol recolzar la construcció crítica de la internet catalana per part de la ciutadania des del coneixement de les noves tendències de big data, open data i govern obert.

Des de la perspectiva de servei, les jornades incorporen el coneixement de projectes d’empresa amb vocació internacional, una nova perspectiva cultural basada en la participació de les persones i les institucions en nous projectes, com ara el Google Art Project.

Sota el títol “Fem ciutat a internet” es mostrarà com la inversió en projectes tecnològics crea uns nous hàbits socials i de consum a la ciutadania que pressiona el sector públic en diversos àmbits: a l’hora de proveir serveis, a l’hora de posar límits, de vetllar per la seguretat, etc.

Els eixos temàtics de les jornades seran:

Big dataimg_0014_resum
Món professional
Ciutadania
Cultura
Periodisme

Des del punt de vista de la ciutadania, el contingut de Granollers Digital s’ampliarà amb 3 labs que es desenvoluparan durant el curs 2014-15:


Scracth Code Club per a infants: Del 30 de setembre al 16 de desembre. Dimarts, de 17.30 h a 19 h. Biblioteca de Roca Umbert. Activitat gratuïta

Viquimarató x Granollers. Tema: Roca Umbert. Data: Dissabte 25 d’octubre, de 16 h a 20 h a la Biblioteca de Roca Umbert. Activitat gratuïta.

Formació mobile mTalent. Dimarts 18 de novembre, de 16 h a 19 h, al Centre de Serveis a les Empreses Can Muntanyola. Activitat gratuïta

En aquests labs es donarà una oportunitat pràctica i gratuïta a la ciutadania local perquè desenvolupin competències a internet i, d’una manera o altra, reforcin el capital social de la ciutat de Granollers en l’àmbit.

Etiquetes: , , , ,
0 comentaris

Deixa un comentari

Vols afegir-te a la discussió?
T'animem a que ho facis!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LogoCDigitalNegatiu            LogoCDigitalNegatiu      LogoAjuntGranollers