Fibra òptica

L’Ajuntament de Granollers s’ha fixat l’objectiu de donar als granollerins connexions de banda ampla d’accés a Internet a velocitats ultraràpides amb fibra òptica (FTTH). La tecnologia FTTH, fibra a la llar, molt present als Estats Units i Japó, permet accedir a millors condicions de velocitat, qualitat i seguretat als serveis de telefonia, banda ampla i televisió, i possibilitarà la connexió multi dispositiu dins la llar.

Aquest 2014 gairebé la totalitat de les llars del municipi, 23.500 comptaran amb accés a fibra òptica (FTTH). El projecte suposa una inversió empresarial molt important i ha comportat que operadores com Jazztel i Telefónica hagin començat a sol·licitar autorització a les comunitats de propietaris i titulars dels immobles per poder fer-hi instal·lacions. El desplegament acabarà aquest 2014 i es faran el mínim d’obres a la via pública perquè sempre que sigui possible, s’utilitzaran les infraestructures de canalitzacions existents

L’Ajuntament també té interès en què el desplegament de la fibra òptica arribi als polígons d’activitat econòmica i és per això que coopera amb sector públic i privat per aconseguir-ho.

Un dels primers resultats de la col·laboració públicoprivada és que les empreses situades al Polígon Palou Nord ja disposen d’una important connexió a la xarxa de fibra òptica que els permet millorar la productivitat i consolidar el paper del polígon amb una competitivitat major. En aquest cas, la connexió a la xarxa de fibra òptica a les 110 empreses del Polígon Palou Nord ha estat possible gràcies a la col·laboració dels empresaris, l’Ajuntament, la companyia de telecomunicacions ONO, l’Associació d’Empresaris del Polígon Palou Nord de Granollers i el suport de la UEI-Cerclem. El proper polígon que es connectarà serà el Congost, a l’avinguda Sant Julià, aquest mateix 2014.

Etiquetes: , , ,

LogoCDigitalNegatiu            LogoCDigitalNegatiu      LogoAjuntGranollers