Taller per utilitzar el portal de Dades Obertes de l’Ajuntament de Granollers

Dijous 26 de febrer o 26 de març de 2015, de 18.30 h a 19.30 h 

Lloc: Biblioteca Roca UmbertLogoPetitMarker
Carrer d’Enric Prat de la Riba, 77
08401 Granollers

activitat gratuïta 

LogosOpenDataGranollers

Govern obert és el concepte que defineix la nova manera d’actuar de les administracions més avançades que es basa en els principis de transparència, participació i dades obertes. El mes de novembre la web municipal www.granollers.cat va ser reconeguda per la UAB amb el segell de transparència per la informació que posa a l’abast de la ciutadania. Ara, l’Ajuntament de Granollers fa un nou pas amb la implementació del portal de dades obertes. Un espai que ofereix dades digitals públiques per a que puguin ser consultades, processades i reutilitzades i permetin crear nous serveis que aportin valor social o econòmic.

opendata.granollers.cat  és l’adreça web a partir de la qual es pot consultar i obtenir dades públiques en brut que l’Ajuntament de Granollers posa a l’abast de tothom per informar-se o per crear nous serveis. Tant la ciutadania com les empreses o altres institucions poden utilitzar aquesta informació per desenvolupar serveis gratuïts o de pagament que complementin els que ofereix l’administració. Aquest podria ser el cas d’aplicacions mòbils, les anomenades app, desenvolupades a partir del tractament de dades sobre medi ambient, salut, mobilitat, etc. Dades, que convenientment treballades, poden propiciar, per exemple, l’obertura d’un nou mercat. Les possibilitats són infinites i el resultat ha de revertir en un millor servei per a la ciutadania.

Per tal que tothom qui ho vulgui pugui treure profit d’aquesta nova prestació, l’Ajuntament de Granollers ha programat dos tallers on s’explicaran els conjunts de dades oberts disponibles actualment, com l’usuari pot proposar d’altres i quines són les funcionalitats que ofereix l’eina per poder visualitzar les dades de forma gràfica i més entenible.

PortalOpenData

Etiquetes: , , , , , ,

LogoCDigitalNegatiu            LogoCDigitalNegatiu      LogoAjuntGranollers