Dades obertes: un camí cap a la coproducció i la col·laboració

Dimecres 29 d’abril
de 10.45 h a 13.40 h
Lloc: Centre de Serveis a les Empreses Can MuntanyolaLogoPetitMarker

activitat gratuïta

La progressiva integració de les noves tecnologies a l’Administració pública està suposant canvis constants, no tan sols en relació al funcionament de la pròpia Administració, sinó també en com aquesta es relaciona amb la ciutadania i les empreses. Sorgeixen amb força nous conceptes com les Smarts Cities, o l’e-government. Però la creixent capacitat d’obtenir i analitzar un gran volum de dades obre un enorme potencial de col·laboració que, sobretot a partir de l’impusl públic, pot generar tant valor social com econòmic i empresarial.

En aquest context sorgeix el concepte de Dades Obertes (Open Data en la seva terminologia en anglès), que planteja posar a disposició de qualsevol persona o empresa totes les bases de dades de l’Admiinistració, per tal que puguin ser accessibles, consultades i reutilitzades de manera transparent i sense restriccions. Les Dades Obertes poden oferir grans possibilitats de col·laboració i de creació de valor entre el sector públic i el sector privat; però també, no obstant això, suposen grans reptes que caldrà abordar: la privacitat, la seguretat, i el repartiment del valor creat per la utilització d’aquestes dades són tan sols algunes de les qüestions que també caldrà resoldre durant el seu desenvolupament.

programa

10.45 Benvinguda i salutacions
11.00 Inauguració de la jornada

  • Andrea Canelo, Regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Granollers
  • Marcel Prunera, Director del Fòrum de Col·laboració PublicoPrivada (CPP) de Granollers

11.10 Balanç dels 2 anys del Fòrum de CPP de Granollers

  • Josep Francí, Director de Delegacions i Qualificació professional. Cambra de Comerç de Barcelona
  • Josep Mayoral, Alcalde de Granollers

11.40 h Pausa-Cafè

12.00 h Conferència “Dades Obertes: un camí cap a la co-producció i Col·laboració”

  • Mila Gascó, Professora i investigadora sènior a l’Institut de Governança i Direcció Pública d’ESADE

13.40 h Cloenda de la Jornada

Enllaç a la Web de Dades Obertes de l’Ajuntament de Granollers  LogoPetitLink

Organitzadors:

  LogoAjuntGranollers

Etiquetes: , , , , ,

LogoCDigitalNegatiu            LogoCDigitalNegatiu      LogoAjuntGranollers