Actualment, passats ja els 75 anys del seu naixement, l’ Escola Municipal de Música/Conservatori  Josep Maria Ruera, ha aconseguit no només créixer en quantitat (el nombre d’ alumnes matriculats supera els 400), sinó també en qualitat.
Amb una plantilla actual de més de 35 professors, la nostra escola no només té cura dels aspectes purament pedagògics, sinó que, també, ha apostat per ser un centre dinamitzador de cultura, dins i fora de la nostra ciutat:

  • El curs 1997-1998 vam encetar els estudis de  grau professional, que al llarg dels anys han ajudat a diversos alumnes al seu ingrés a diferents centres superiors de música d’ arreu d’ Europa (el 100% dels alumnes han pogut obtenir la plaça en el centre superior escollit).
  • L’ escola organitza, des de l’ any 1985, un cicle de concerts (L’ Un? L’ altre? Tots dos!), on es presenten els treballs interpretatius d’ una molt acurada selecció de músics d’ arreu del món. Uns concerts amb doble sessió, una de més pedagògica, pels més petits, a les set de la tarda, i la versió concert a les vuit.
  • L’ Escola, que sempre ha potenciat el treball en equip i la importància de viure en directe el fet musical, ha vist com els seus grups instrumentals i les seves orquestres han anat creixent i convertint-se en veritables vivers de joves talents (cal recordar que l’ actual Orquestra de Cambra de Granollers va néixer a l’ Escola de música)
  • A més a més de la tenir cura per l’ educació musical dels seus alumnes, l’ Escola ha anat potenciant el treball d’ investigació musical i d’ interpretació dels seus professors, tot col•laborant des de l’any 1992 amb diverses editorials i discogràfiques del país.
  • Ja fa uns anys que l’ Escola està organitzant les Jornades per Connectar Coneixements, adreçades a professionals i amateurs de diferents àmbits que  volen conèixer, de primera mà, les xarxes d’ acció que ens ofereix l’ art musical.
  • Últimament, amb un desig de participar de la vida social i cultural de la nostra ciutat, l’ Escola està organitzant tot un seguit d’ activitats emmarcades dins el Projecte de ciutat EnllacemCultura.

Aquestes, i moltes altres iniciatives, fan que, dia a dia, la nostra Escola de Música sigui una mica més important i més propera a tots nosaltres, tot fent-nos gaudir de l’ esperit musical que tothom porta a dins i que, un dia o un altre, es fa present.
Tot celebrant l’ existència de l’ Escola després de tants cursos en actiu, i recordant a tots aquells que ho han fet possible, és el moment de mirar cap el futur i treballar, tots plegats, per la seva continuïtat.

Anna Maria Piera

“L’ EMM Josep Maria Ruera” Col·lecció Coneguem Granollers, vol.16