Anna Maria Piera López

Piano, Llenguatge musical, Teòriques

Nascuda a Granollers, començà els seus estudis musicals al conservatori de la seva ciutat sota la direcció de Josep M. Roger, i va finalitzar els seus estudis professionals de piano i música de cambra sota el mestratge del pianista Àngel Soler.

Llicenciada en Filosofia per la UB, li va ser atorgada una beca per seguir els seus estudis de postgrau, de Filosofia de la Música i Estètica, i filosofia política al Juniata College of Pennsylvania (EEUU), sota la direcció d´Ibrok Towers i la pianista Donna Coleman.

Ha realitzat els comentaris de diversos concerts durant quatre edicions del Festival Internacional de Música de Granollers, i és autora del llibre Josep Maria Ruera i Pinart (1900-1988), editat per DINSIC. Ha redactat, també, els pròlegs de diverses edicions d’obres del mestre Ruera, realitzades per la Casa Editorial de Musica Boileau de Barcelona i, ha col·laborat en l’elaboració del llibret que acompanya el disc amb música del mestre Ruera, editat per Columna Música. Últimament li han estat publicades diverses ponències i articles de divulgació musical, i ha col·laborat amb premsa escrita i oral (El 9 Nou, Revista Musical Catalana, Catalunya Música, Canal 33, …).

Durant dos anys va treballar amb la Fundació “La Caixa”, tot realitzant les tasques de coordinadora del programa Fem Música, amb seu a diversos centres escolars de Barcelona. Aquest lligam amb la Fundació “La Caixa” s’ha mantingut al llarg dels anys, tot col·laborant en diversos projectes i participant en xerrades pre-concerts, exposicions i col·loquis.

Ha participat, com a ponent i organitzadora, en diversos congressos musicològics arreu del nostre país, i ha estat convidada, com a ponent, per diverses entitats pedagògiques i culturals ( Cercle Musical del Liceu, UAB, UCE…), al mateix temps que ha col·laborat en la realització de la Història de la música catalana, valenciana i balear, editada per ed.62.

Magister per la UAB, amb una tesis sobre la persona i l’obra musical del mestre Ruera i amb un Màster en Gestió d’ Empreses i Entitats Culturals, per l’ UAB. actualment compagina la seva tasca professional (professora i membre de l’ equip directiu de l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Granollers), amb la coordinació de diversos projectes de ciutat (enllacemcultura, Projecte Carles Riera – educació, música i ciutat -…).