Joan Bosch Anton

Flauta, Música antiga

Nascut a Caldes de Montbui, inicia els seus estudis musicals a l’escola de música de la seva població natal.  Estudia flauta moderna amb Vicenç Prats i amb Magdalena Martínez. Participa a diversos cursos d’estiu (Xàbia, Daroca, Stage Internacional de Música de Cambra de La Caixa, Curs Internacional d’Interpretació amb criteris històrics de La Caixa, Torroella de Montgrí…) on rep consell de mestres com: Raymond Guiot, Agostino Cirillo, Boris Bermann, Quartet Endellion, Trio de Oslo, Quintet de Vent Moragues, Eric Hoeprich, Donna Agrell, Alfredo Bernardini, Josep Borràs, Corrado Bolsi…

Alain Polak l’inicia en el món dels instruments històrics. Alumne de Marc Hantaï a l’Escola Superior de Música de Catalunya, pren suggerències assíduament amb Wilbert Hazelzet (solista de l’Orquestra Barroca d’Amsterdam). L’any 2008 obté la llicenciatura en interpretació amb flautes històriques.

En el camp de la pedagogia, complementa els seus estudis musicals amb la Diplomatura de Magisteri, essent professor del Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers, on també és el Cap de Departament de Música Antiga. Ha estat director de les escoles de música municipals de La Garriga (1988-1997) i de Caldes de Montbui (1998-2004).

Ha ofert concerts per tot Europa formant part de diversos grups de cambra o d’orquestres (Virtus Ensemble, Grup Tenero, Trio Manuel Valls, Orquestra del Reial Cercle Artístic, Caldara Ensemble, La Principessa Filosofa, Divino Sospiro, Acadèmia 1750-on és primera flauta-, Orquestra Barroca Catalana) amb directors com Ottavio Dantone -Academia Bizantina-, Marek Strynkl -Musica Florea-, Alfredo Bernardini -Zefiro-, Enrico Onofri i músics com Marc Hantaï, Kenneth Weiss, Jacques Ogg, Wilbert Hazelzet, Isabel Rey…

Ha estat finalista dels concursos de cambra de Paper de Música de Capellades en dues ocasions i ha guanyat els Pòdiums de Música de Cambra de Sant Joan de Vilatorrada amb un jurat presidit per Lluís Claret.