Martí Ventura Salvador

Piano, Jazz i Música moderna, Conjunt instrumental, Teòriques

Neix a Granollers el 1968. Estudia a l’Escola Municipal de Música J.M. Ruera: piano amb Josep Maria Roger i solfeig i harmonia amb Josep Guallar. Paral.lelament estudia piano modern amb Alex Martínez, més endavant arranjaments amb Lluís Vergés i combo amb Eladio Reinon.
L’any 1995 obté el títol d’Especialista de Música Moderna que concedeix L’INCANOP (Institut Català de Noves Professions) de la Generalitat de Catalunya.
Actualment és professor del Taller de Músics de Barcelona, on imparteix classes de piano combo; de l’ Escola de Música Miquel Pongilupi del Papiol, on forma part de l’equip directiu i de l’ Escola Municipal de Música Josep M. Ruera de Granollers, on imparteix classes de piano i conjunt instrumental.

El 2003 rep l’Habilitació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya específica per impartir classes de Piano-Jazz.

Ha compost la música dels espectacles: UTOPISTA (estrenat al T.N.C. 1999); Fools-folls (Teatre Borràs-Grec 2000); Blaüncs, poema simfònic sobre la Festa Major de Granollers (Teatre Auditori de Granollers-Esbart Dansaire, 2003); Nora i el Jazz (audició de Big Band per a nens de primària, Big Band de Granollers-La Botzina-A.Cultural 2004); Pas del Temps (2004) Martí Ventura Trio.

Toca amb la Big Band de Granollers (director), Martí Ventura Trio, Vicens Martín Quartet, El Tramvia Blanc (animació), Musitap (claque) i formacions esporàdiques de Jazz.