Mireia Quintana Carbonell

Violoncel, Conjunts instrumentals

Nascuda a Barcelona, inicia els estudis de música al Conservatori de la mateixa ciutat amb Eulàlia Nosàs. Posteriorment estudia al Conservatori d’Amsterdam amb Elías Arizcuren i al Koninklijk Conservatorium de La Haia amb Jean Decroos, on finalitza el Títol Superior de Música en l’especialitat de violoncel. També ha rebut classes amb regularitat de Laurentiu Sbarcea, Monique Bartels, Asier Polo i Cristoforo Pestalozzi.

Ha estat membre fundadora del Quartet d’Utrecht, el Quartet Mondrian (Premi al concurs Montserrat Alavedra) i de l’Ensemble Barcelona Collage (Premi al concurs Montserrat Alavedra). Amb aquests grups han rebut el mestratge de, entre d’altres, el Quartet Orpheus i el Quartet Orlando. També ha estat membre del Quartet Dialogue, amb instruments històrics, dedicat a la recuperació i interpretació d’obres del classicisme espanyol. Amb tots aquests grups de cambra ha realitzat concerts per tota la geografia espanyola i per França, Holanda i Finlàndia. Recentment ha participat en un projecte de música de cambra, l’Ensemble Aperta, centrat en la interpretació de transcripcions d’obres orquestrals del Classicisme i del Romanticisme.

Interessada des de molt aviat en la interpretació amb instruments històrics, ha participat en cursos i classes magistrals amb Anner Bylsma, Wouter Müller, Kenneth Slovik, Rainer Zipperling i Bruno Cocset .

Ha col•laborat, entre d’altres, amb l’Orquestra Residentie de La Haia, l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure,  l’Ensemble Barcelona 216, l’OBC, la Real Fhilarmonía de Galicia, l’Orquestra Barroca Catalana i l’Orquestra Simfònica del Vallès.

En el camp de la pedagogia a participat en cursos amb pedagogs del violoncel i de la pedagogia en general com Philis Young, Irene Sharp, Lenian Benjamins, Sheila Nelson, Charles Henry Joubert, Wolfgang Hartmann o Geza silvay. També a realitzat cursos sobre educació postural, informàtica musical i improvisació a les classes col•lectives d’instrument.
Ha estat professora de violoncel i música de cambra a l’Escola de Música Can Roig i Torres de Sta. Coloma de Gramanet, l’Escola de Música Aulos de Cerdanyola del Vallès al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i a l’Escola Municipal de Música de Santa Perpètua de la Mogoda. Actualment és professora de violoncel a l’Escola de Música de St. Andreu a Barcelona i a l’Escola Municipal de Música de Granollers.

És postgraduada en Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya i en Producció i Gestió d’Espectacles per la Universitat de Barcelona.