Oriol Garcia Molsosa

Clarinet, Música antiga

Oriol Garcia Molsosa (La Garriga, 1987)

Comença a estudiar clarinet amb en Carles Riera (amb qui estudia fins l’any 2009). És ell qui li obre les portes al món de la música antiga donant-li la oportunitat de conèixer els diferents clarinets històrics. Estudia clarinet històric a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb en Lorenzo Coppola. El 2012 obté el Màster en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga de l’ESMUC i la UAB sota la tutela de Lorenzo Coppola i Josep Borràs amb un estudi sobre el Clarinet Xuriach del Museu de la Música de Barcelona. Ha rebut classes magistrals de clarinetistes com Eric Hoeprich, Jane Booth o Harry Sparnaay.

És membre de l’Ensemble Una cosa rara amb qui ha realitzat concerts i espectacles pedagògics arreu. Des de 2012 forma part del trio de corni di bassetto Stadler Trio juntament amb Eric Hoeprich i Albert Gumí. A més, el seu interès per la música de cambra l’ha portat a tocar en projectes ben diversos. Els més recents: Ensemble La Nansa, Companyia Professors Substituïbles, etc.

En el camp orquestral ha tocat en orquestres amb instruments històrics com la  Freiburger Barockorchester, l’Acadèmia 1750, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Barroca de Sevilla o la Capilla Real de Madrid. Ha actuat en festivals com el Festival de Música Antiga de Barcelona, el Festival d’Edinburgh o al Festival d’Aix-en-Provence, Fira d’espectacle Literaris Litterarum, Festival de Música Antiga dels Pirineus, Mostra d’Igualada Festival Baroque du Pays du Mont-Blanc, etc.

Compagina la seva activitat professional amb la docència a l’Escola Municipal de Música-Conservatori de Grau Professional Josep Maria Ruera de Granollers i l’Escola Municipal de Música Josep Aymerich de la Garriga.

També en el camp pedagògic, participa en diversos espectacles familiars i escolars i fa tallers pedagògics per a escoles i instituts. És col·laborador habitual de la Fundació Obra Social La Caixa per a qui ha dissenyant materials pedagògics, espectacles i tallers pedagògics. Quan té una estona, aparca el clarinet per escriure contes per grans i petits. Però això, ja és una altra història…