Oriol Garcia Molsosa

Clarinet, Música antiga

Oriol Garcia Molsosa (La Garriga, 1987)

Comença a estudiar clarinet a l’escola municipal de música Josep Aymerich de la Garriga amb en Carles Riera (amb qui estudia fins l’any 2009). És ell qui li obre les portes al món de la música antiga donant-li la oportunitat de conèixer els diferents clarinets històrics. Estudia clarinet històric a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb en Lorenzo Coppola. Obté el Grau Superior (2009) amb matrícula d’honor al projecte final. El 2012 obté el Màster en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga de l’ESMUC i la UAB sota la tutela de Lorenzo Coppola i Josep Borràs. Ha rebut classes magistrals de clarinetistes com Eric Hoeprich, Jane Booth o Harry Sparnaay.
El seu interès per la música de cambra l’ha portat a tocar amb Natchmusike (Eric Hoeprich), Harmonia de Cambra, Attimo o El mundo de la luna.  Des de 2012 forma part del trio de corni di bassetto Stadler Trio juntament amb Eric Hoeprich i Albert Gumí. També és membre fundador de l’Ensemble Una cosa rara amb qui ha realitzat concerts arreu d’Europa.
En el camp orquestral ha tocat en orquestres amb instruments històrics com la  Freiburger Barockorchester, l’Acadèmia 1750, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Barroca de Sevilla o la Capilla Real de Madrid. Ha actuat en festivals com el Festival de Música Antiga de Barcelona, el Festival d’Edinburgh o al Festival d’Aix-en-Provence. També ha tocat en orquestres amb instruments moderns com l’Orquestra de Cambra de Granollers.
Compagina la seva activitat professional amb la docència al Conservatori de Grau Professional Josep Maria Ruera de Granollers i l’Escola Municipal de Música Josep Aymerich de la Garriga. També en el camp pedagògic ha participat en espectacles familiars i escolars com “Com neixen els instruments?” amb Quadrinet per la Fundació Obra Social La Caixa o “Clarinetàrium” de l’Ensemble Una cosa Rara.