Raquel Portales Albalate

Piano

Nascuda a Barcelona, obté el Títol Superior de piano al Conservatori Superior Municipal de Barcelona amb Miquel Farré i posteriorment a la “Hogueschool von der Kunsten Utrecht” d´Holanda amb Martjn van der Hoek.

Ben aviat s´interessa per la interpretació de música contemporània treballant amb especialistes com Jean Pierre Dupuy i Claude Helffer. Dins d´aquest marc ha estat alumna del curs “Acanthes” amb Roger Muraro i Yvonne Loriod-Messiaen i de l´”Académie Villecroze” amb Claude Helffer.

Durantels cinc anys que viu a París perfecciona el piano amb Françoise Thinat a l´”Ecole Normale de Musique Alfred Cortot”, becada pel Ministerio de Cultura i per la la “Asociación de intérpretes y ejecutantes de España”. Allà obté el “Títol Superior de Música de Cambra” amb Dévy Erlih i treballa la música contemporania amb el grup “Ensemble Alternance”.  Més tard també s´especialitza en l´acompanyament de lied i òpera amb Nathalie Dang i Laure Rivière.

Ha treballat com a pianista acompanyant en conservatoris a París i al sud de França i com a professora i acompanyant en diferents escoles i conservatoris de Catalunya. Com a intèrpret, ha actuat en  cicles de concerts tant de solista com en formació de cambra a Catalunya i a França.

Actualment col.labora amb diferents formacions corals i forma duo amb la soprano Sophie Klingele i trio amb la mezzosoprano Montserrat Bertral i la violinista i violista Laia Besalduch.

En el camp docent treballa com a repertorista i professora al “Conservatori Municipal de Música J.M. Ruera” de Granollers, i com a repertorista al Conservatori Superior del Liceu.