Entrevista a Maria Carme Roca i Costa

(inventada)

“Si vols dedicar-te a això, la paraula rendició no pot estar al teu diccionari”

 

  1. Comencem pel principi: com van ser els teus començaments com a escriptora?

Bé, quan jo era petita em volia dedicar al ball, no pas a l’escriptura. És cert que més endavant, ja a la Universitat, vaig decidir estudiar dins d’un àmbit més proper a la llengua, no pas al ball. Allà va començar tot.

  1. I el teu primer llibre?

En realitat, es diferent el meu primer llibre escrit que el meu primer llibre publicat. El primer llibre escrit no sabria dir ni què ni quan el vaig escriure. Pel que fa a la primera publicació oficial… va ser complicat. És difícil agradar a totes les editorials. Si vols dedicar-te a això, la paraula rendició no pot estar al teu diccionari. L’emoció de quan ho aconsegueixes, val tot l’esforç emprat.

  1. Tens el suport de la teva família per a la teva feina?

Sí, la veritat és que quan vaig decidir no estudiar dansa, la meva família es va relaxar, ja que creien que el ball no tenia sortides. Per a ells va ser positiu el canvi i em van fer costat en la nova decisió.

  1. La gent més propera a tu, família, amics, llegeixen i opinen sobre les teves publicacions?

Sí, i és una gran ajuda, la veritat, perquè sé que la seva opinió és la més sincera i que si algun aspecte no els agrada, m’ho diran sense cap problema. Agraeixo la seva sinceritat i el seu suport en cada publicació que duc a terme.

  1. Creus que tothom es pot dedicar a l’escriptura?

Tothom ho pot intentar, però si tothom fos escriptor perdria la gràcia. Hi ha persones que tenen més desenvolupada la capacitat de transmetre a partir de les paraules, és clar. De la mateixa manera que hi ha gent que té més facilitat per la part matemàtica i s’hi dedica.

  1. Trobes que les noves generacions s’encaminaran més en temes de literatura i arts o que això deixarà de tenir sortides professionals i s’encaminaran cap apartats més científics i/o tecnològics?

Pel que fa a aquest tema, crec que les arts acabaran tenint sortides i potser més que els sectors tecnològics/científics. Ens espera un món força robotitzat on les màquines ho faran gairebé tot: calcular, construir, servir… Però hi ha una cosa que un robot mai no podrà fer: art.

Doncs, moltes gràcies per concedir-nos aquesta entrevista, esperem que t’hagis sentit còmode i que tornis al nostre programa molt aviat.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *