Cartell pel Dia Mundial del Medi Ambient

Divendres 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Tot i la situació actual, o precisament per això, és fa encara més important donar visibilització a aquest dia. Hi ha nombroses propostes i activitats que es duran a terme, majoritàriament de forma virtual, i amb l’impacte que solen generar les xarxes, val la pena donar veu als principals reptes ambientals a què s’enfronta la nostra societat.

Precisament a nivell local, el passat dimarts 2/06, el programa Hangar 9 de VOTV entrevistava a la Maliha Chohan, una de les joves involucrades al projecte EYES. Entre altres coses, la Maliha explica els canvis soferts per causa de la COVID19 en la preparació de l’ECOFest, ja que les reunions dels diferents grups de treball han de ser virtuals, així com de quina manera s’han recopil·lat propostes del jovent de Granollers, a través d’una enquesta online. Podeu veure l’entrevista des d’aquí: https://tuit.cat/83Ad9

També divendres 5/06 a les 20:30h VOTV emetrà un programa especial sobre l’òpera “Greta i els Trihumans”, que els propers 26 i 27 de setembre de 2020 s’estrenarà al Teatre Auditori de Granollers interpretada per VEUS-Cor Infantil i l’Orquesta de Cambra de Granollers.

Una de les propostes més interessants per aquesta jornada és la que ha preparat Barcelona + Sostenible, la xarxa on més d’un mil.ler d’organitzacions vetllen per fer de la ciutat un espai més agradable per viure. Sota el lema Repensem-nos, proposen un espai virtual adreçat a tothom, amb contingut pensat per la necessària transició ecològica que ha d’esdevenir més enllà de la crisi de la COVID-19. Inscripcions a: https://tuit.cat/67438

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya també es suma a aquesta important jornada, i a tal efecte ha creat una web participativa, des d’on poder assistir a conferències, visites virtuals a diferents espais, entre d’altres activitats. Es tracta d’una proposta molt interessant que pretén concienciar sobre els greus problemes que afronta la sostenibilitat, no només en la situació actual, si no també un cop hagi passat la pandèmia. Més informació a: https://tuit.cat/ZvmfG

També les Nacions Unides estrena web: https://tuit.cat/KxfcJ En vuit idiomes i amb el hashtag #ForNature, ofereix gran quantitat de continguts, desde les darreres noticies del món de la natura, fins a un test per esbrinar quant saps sobre les espècies que habiten el planeta Terra, passant per una guia pràctica adreçada a diferents sectors i que es pot descarregar gratuïtament.

I com que la part lúdica sempre ha d’estar present, volem recomenar-vos un festival virtual de música que llença l’entitat 350.org. És el Pathway to Paris , que tindrà lloc a partir del 5/06 les 15h. Entre molts altres artistes, val la pena destacar la participació de Patti Smith, Michael Stipe (R.E.M.), Yeah Yeah Yeahs o Ben Harper. Si cliqueu l’enllaç, podreu veure el cartell complet, així com informació addicional sobre els promotors del projecte i la seva iniciativa “1000 Cities Initiative for Carbon Freedom”.

Com veieu, podeu assistir a una gran varietat d’esdeveniments per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient sense sortir de casa, i alhora prendre més consciència sobre com encarar l’emergència climàtica i global.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *