Reunió jovent de l'EYES

El proper 25 de setembre tindrà lloc un dels esdeveniments més importants dels que conformen el projecte EYES: la Taula Jove d’Acció Climàtica. Es tracta d’un pas previ al festival ECOFest, i hi està molt vinculat, atès que d’aquí han de sorgir propostes que seran lliurades a l’Alcalde de Granollers en el marc del festival. La sessió té una durada prevista de dues hores.

A aquesta Taula s’hi arriba després d’haver-se celebrat diferents mentories i altres activitats online amb el jovent de l’EYES, que durant aquests mesos han recopil·lat informació molt valuosa sobre la qual desenvolupar les seves propostes. Aquesta és la motivació principal de la jornada: que els joves, partint d’aquesta informació, puguin valorar, debatre i arribar a acords sobre l’acció climàtica que s’ha de dur a terme a la ciutat per encarar la crisi ambiental local i global. Propostes sobre una altra manera de viure, com el consum i la mobilitat més sostenibles i saludables (entre d’altres) n’hi ha moltes, i l’objectiu de la Taula Jove d’Acció Climàtica és posar-les en comú i donar-los una darrera volta abans de ser presentades al govern municipal.

Un cop feta la presentació a l’acte, hi haurà una breu explicació del què és i què representa el projecte Eyes a escala europea i local, a càrrec de la Cristina Bajet d’Ecoserveis, com a líders del projecte. Aquesta presentació inclourà la projecció d’ún vídeo. Tot seguit, tindrà lloc una dinàmica de grups, on el jovent debatrà a l’entorn de les següents preguntes: 1) Per què no hi ha més joves que s’impliquin en l’acció climàtica de la ciutat? i 2) Quines recomanacions poden fer el grup de joves al govern local per encarar la crisi climàtica de cara als propers anys?

A continuació es presentarà el format i continguts de l’ECOFest, un festival virtual que es celebrarà un cap de setmana del mes de novembre de 2020, i que confiem que serà la primera de moltes i exitoses edicions. El format online permetrà un seguiment més massiu de la iniciativa degut a la potència comunicativa que tenen les xarxes socials i a la possibilitat d’obrir el festival a un públic més ampli i de diferents indrets d’arreu del món interessats a participar.

Després serà el torn de la presentació dels quatre grups de treball en que el jovent de l’EYES estan organitzats:

G1: Consum i Mobilitat Sostenible
G2: Cultura, Educació i Política
G3: Alimentació Conscient
G4: Ciència i Tecnologia

Cada grup presentarà i treballarà els continguts temàtics. D’una banda, fent referència als reptes ambientals associats a cada temàtica. És a dir, quins entrebancs es troba el jovent quan reivindiquen l’acció climàtica, o quins són, al seu parer, les situacions més greus que l’acció climàtica ha de poder atendre. De l’altra, tractaran les possibles solucions proposades als reptes plantejats.

La sessió és oberta a tothom, així que els assistents que en un principi no formen part del projecte, ja sigui per manca de temps o desconeixença, podran alinear-se amb aquell grup que més els motivi durant la sessió i també posteriorment, de cara als preparatius per a l’ECOFest.

Com a cloenda, s’avançarà en el full de recomanacions que el grup de joves porta temps elaborant per presentar al govern municipal Granollers, comentant tot un seguit de propostes que s’han generat en les diferents sessions de mentoria, i obrint la porta a les noves idees que sorgeixin entre totes les persones assistents.

La Taula Jove d’Acció Climàtica, tindrà lloc el proper 25 de setembre (divendres) al CTUG de Roca Umbert, de 18 a 20h. Reserveu-vos aquesta data a l’agenda!

La vostra participació és molt important. Podreu aportar idees i debatre amb altres joves, i si hi esteu interessats, també podreu contribuir a co-crear l’ECOFest, un festival que ha arribat per quedar-se.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *