Imatge de presentació d'events digitals

Els propers 14 i 15 de novembre tindrà lloc l’ECOfest, el que es pot considerar la cirereta del pastís del projecte EYES a Granollers. Un festival que arriba amb el ferm propòsit de quedar-se i ser un referent anual en els reptes de la crisi climàtica i de les accions que podem fer, individualment però també en conjunt, com a societat, per afavorir la mobilitat i el consum sostenible i fer del nostre planeta un lloc més habitable i amable, pensant sobretot en les generacions que han de venir.

L’ECOFest es va plantejar inicialment com un festival presencial, on combinar diferents tallers preparats pels grups de treball del jovent del projecte EYES, amb xerrades, actuacions musicals, food trucks i altres activitats. La situació actual, post crisi de la COVID19, ens ha obert una finestra per a la transformació de l’esdeveniment en un format virtual.

El grup de joves de l’EYES ha interpretat clarament l’oportunitat que es presenta. Un festival online obre un ventall de possibilitats que fan que aquest format sigui no només un repte, sinó una finestra al món, saltant de Granollers a qualsevol altre indret del planeta.

Sens dubte, les transmissions en directe i per streaming permeten arribar a un públic molt més ampli que traspassa fronteres (del local al global), oferint l’oportunitat als assistents de participar-hi de manera activa, ja sigui ajudant al grup de joves en algún taller o generant debat online en les xerrades, com fent d’altaveu de la iniciativa a les xarxes. D’altra banda, el jovent del projecte EYES podrà desenvolupar noves habilitats digitals que potser encara no ha tingut ocasió d’aprendre o utilitzar de forma pràctica, ja que es faran servir diferents eines amb les que s’aconseguirà que el festival sigui més dinàmic, com per exemple Kahoot o Mentimeter. Aquestes habilitats, a més, poden servir als joves tan en l’àmbit professional com en la iniciativa pròpia d’organització, gestió i dinamització d’esdeveniments.

El repte digital vindrà acompanyat per la transformació dels tallers i activitats que van ser pensades per fer presencialment. En alguns casos, el canvi serà mínim i en d’altres l’impacte pot ser més gran, però aquí intervindrà la capacitat i l’enginy de cadascú en l’elaboració i preparació dels tallers. El grup de joves de l’EYES, si d’alguna cosa no va mancat, és de talent i d’il.lusió.

Encara estàs a temps d’unir-te als grups de treball o a les comissions i posar el teu granet de sorra per fer de l’ECOfest una cita inoblidable. Comptem amb tu!! Segueix-nos a Instagram i contacta amb nosaltres per a més info 🙂

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *