Granollers és una ciutat amb arrels històriques i ben coneguda arreu del territori i més enllà gràcies a diferents elements que la fan única: seu principal d’empreses molt importants del teixit industrial i de l’alimentació, bressol de l’handbol a nivell estatal (essent el club de la ciutat el degà a tot l’estat, amb la seva fundació l’any 1944), o l’acollidora d’un dels edificis més emblemàtics, la Porxada.

Però Granollers és això i molt més: i el seu entorn natural, a pocs minuts del centre, i que permet fer excursions molt interessants i de durada relativament curta, no té res a envejar al citat anteriorment: caminades per boscos i vernedes, rutes per espais naturals i aiguamolls, tot en conjunt, fan de Granollers una ciutat on poder desconnectar del dia a dia en qüestió de minuts.

I el més important: sense haver d’agafar el cotxe! Algunes de les rutes es poden fer amb bicicleta, però volem convidar-vos a fer-les a peu, doncs a més de ser una forma igualment saludable de fer esport, permet la contemplació de l’entorn amb els cinc sentits, sempre disposats a sorprendre’ns.

Una de les caminades més agradables i on la sensació de calma és més gran, potser per ser de les menys conegudes, és la de la Verneda de Can Gili. La ruta, inferior als 7 quilòmetres sortint del centre, deixa enrera l’estació de tren de Granollers – Canovelles, i en pocs minuts ens deixa a la Verneda, on podem contemplar, entre d’altres, oms, plàtans i pollancres, arribant alguns d’aquests arbres a superar els 30 metres d’alçada. La Verneda constitueix un espai relativament petit però molt acollidor, ple d’ombres on protegir-se del sol. Trobareu aquí més informació. El camí ens porta a altres punts d’interés, com la Serra de Sant Nicolau, el Bosc de Can Pagès o la Pujada de l’Escanyat, que en el sentit de la ruta és de baixada, i que marca l’inici del retorn a la ciutat.

La Ruta de l’Aigua, de quasi 12 quilòmetres i amb un temps estimat de 2h 30’, ofereix la possibilitat de descobrir paratges poc visitats, i d’altres de ben coneguts i interessants com l’espai natural de Can Cabanyes, quasi al límit amb Montmeló. La ruta rep aquest nom perquè en ella s’hi poden observar petits dipòsits d’aigüa, començant per la bassa d’aigüa de la Masia de Can Bassa; com totes les basses, tenen la finalitat de recollir i guardar l’aigua de la pluja, per poder-la utilitzar com a reserva en èpoques més seques de l’any; altres basses que podrem observar són les del Parc Fluvial i la de Cal Mariner. A més de fer un llarg recorregut per Palou, que inclou l’esglèsia de Sant Julià, seguim en direcció sud per arribar a l’esmentat Can Cabanyes, punt de retorn de la ruta, i que és un refugi i lloc de descans de molts ocells de la zona, on hi ha comptabilitzades prop de 40 espècies. A més, a la zona dels aiguamolls, i segons l’estació de l’any en què la visitem, podrem veure també amfibis i altres espècies animals. Es realment un paratge espectacular on respirar l’aire net, i que pot sorprendre l’excursionista trobant-se de cop un gall d’indi caminant tranquil.lament en un clar del bosc. Pots veure algunes imatges aquí

Hi ha altres rutes a fer, algunes de les quals repeteixen espais que ja s’han esmentat abans, però el que es vol destacar és que, sense invertir molt de temps ni anar molt lluny, es poden visitar indrets de l’entorn de Granollers a peu, sense necessitat d’utilitzar el cotxe, i així aportar el nostre granet de sorra en la cura del medi ambient. Caminar és una de les activitats més saludables que podem fer, i la ciutat i el seu voltant disposen d’espais bonics i agradables per fer-ho amb tota tranquil.litat, alhora que aprenem i descobrim nous emplaçaments que no coneixíem.

Dona’t la oportunitat de fondre’t amb la natura que t’ofereix la ciutat, sempre amb respecte i gaudint el moment.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *