Cada vegada es fa més evident que, si volem canviar l’estat de les coses, i centrant-nos concretament en el canvi climàtic, la participació del jovent no només ha d’agafar embranzida, sinó que ha de rebre el suport dels governs locals per tal que la seva veu sigui escoltada. En definitiva, els joves són el futur, i els que a priori patiran més les consequències del canvi climàtic si no es compta amb una planificació encertada. I dins d’aquests plans, la seva opinió és cabdal.

Es per això que iniciatives com el Cicle de Reptes Mediambientals de la Fundació La Caixa, coorganitzat entre d’altres entitats per Ecoserveis resulten molt instructives, alhora que interessants per captar l’atenció dels joves i que puguin aportar les seves idees en la planificació climàtica.

El Cicle consta de quatre tallers (de co-creació, no oberts al públic) i dues conferències, les quals tindràn lloc els propers 29 de setembre i 18 de febrer de 2021 al Palau Macaya de Barcelona.

La conferència del 29 de setembre (18h) sota el títol “Del canvi climàtic a l’emergència climàtica: context i rol de les persones joves” obrirà aquest cicle, i comptarà, entre d’altres, amb la presència de representants de Project Zero de Dinamarca i també del Departament de Medi Ambient i Espais Verds i del Grup de Joves X Clima de Granollers, en el context del projecte EYES. La sessió constarà d’una petita presentació, per acte seguit passar a la part central, on Project Zero explicaran el seu model en polítiques climàtiques i participació juvenil. Finalment, la taula de debat intentarà trobar punts de connexió entre les idees del jovent i com les institucions poden posar en pràctica aquestes suggerències.

Es una molt bona oportunitat per tal que els joves es facin escoltar, doncs són ells i elles, amb el suport institucional, qui han de liderar els canvis en la planificació climàtica, que permetin una vida més sostenible a tots els nivells en un futur proper

L’entrada és gratuïta, només cal reserva prèvia, que podeu fer desde d’aquest link

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *