Home

postal_web

Les plantes aromàtiques i remeieres són indispensables per a les persones i, per aquest motiu,a totes les cultures se’n cultiven i recol·lecten. Tot i que no sempre han obtingut el reconeixement social que mereixen, el seu estudi sempre ha format part de la cultura popular.

En els darrers anys el conreu d’aquest tipus de plantes ha esdevingut una oportunitat de cultiu alternatiu i s’ha caracteritzat per l’obtenció d’uns productes artesans d’alta qualitat.

Aquesta exposició pretén mostrar la manipulació artesana de les plantes. Des del cultiu, la recol·lecció, l’assecat, fins als diferents tractaments que s’apliquen a la planta en funció de l’ús. La mostra, centrada en el nostre territori més proper, també convida a conèixer la varietat de respostes quotidianes que ens poden oferir: culinàries, cosmètiques, medicinals o decoratives, entre d’altres.

  • Dates: del 7 d’abril al 20 de maig de 2016
  • Lloc: Centre Cívic Nord (com arribar-hi)
  • Horaris de visita: de dilluns a dijous, de 16 a 21 h; divendres de 17 a 21 h
  • Inauguració: dijous 7 d’abril, a les 19.30 h
  • Entrada lliure
  • Exposició per a tots els públics

_________________________________________________________________

activitats complementàries

_____________________________________

cosmètica per a nadons i infants

Coneix les matèries primeres naturals amb què podem confeccionar-nos una cistella bàsica per a la cura de la pell del nostre nadó. Prepararem un oli corporal per als nostres fills.

A càrrec de Beatriu Quintana, artesana cosmètica i membre de l’Associació de Saboners de l’Obrador de Montgai.

introducció al te i les infusions: l’aroma a la taula i a la sobretaula

Te blanc, negre, verd o vermell. Camamilla, marialluïsa, tarongina… Què és què? Descobreix el que més t’agrada, d’on ve, la seva qualitat, consells per preparar una bona infusió o les seves aplicacions a la cuina. Acabarem preparant la nostra pròpia barreja per prendre, dolça o salada.

A càrrec de Mónica Fanlo, enginyera agrònoma especialista en plantes aromàtiques, medicinals i condimentàries. Sommelier de te.

saquets terapèutics d’herbes

Aprèn a confeccionar coixins d’herbes i cereals amb aplicacions terapèutiques diferents. Què m’aporta un coixí de menta i blat, o de romaní? Quins cereals o llavors puc utilitzar? Millor en fred o en calent? Per a quines dolències em pot servir? Vine i fes-te el teu!

A càrrec de Beatriu Quintana, artesana cosmètica i membre de la Associació de Saboners de l’Obrador de Montgai.

dibuixant la natura

Practica el dibuix de natura en viu. Aprèn les tècniques bàsiques per copsar la natura del nostre entorn més proper.

A càrrec de Fabio Castro, il·lustrador.

Tots els tallers són gratuïts!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *