Potenciació de l’alta competició i dels esports que són referent a la ciutat

Els clubs esportius d’alt nivell i els esdeveniments de gran impacte mediàtic, com la Mitja Marató o la Granollers Cup, són elements de promoció econòmica i visibilitat de la ciutat i, al mateix temps, dinamitzadors de la pràctica i de l’educació esportiva i de la cohesió social, per la gran implicació del voluntariat i pel que representa per als aficionats a aquests modalitats esportives. Cal que la ciutat assumeixi la importància que tenen per la seva projecció externa i contribueixi a potenciar-los i n’asseguri la viabilitat futura. Per fer-ho possible, cal posar els esforços en l’excel·lència de la formació esportiva i cal partir de la població més jove i incrementar la base social dels clubs.


Valors associats: Creativitat, convivència, cohesió social i compromís cívic.

  • GRAU D’EXECUCIÓ


En procés.

  • ACTORS PARTICIPANTS


Ajuntament de Granollers, entitats esportives locals, federacions autonòmiques i estatals i, en alguns casos, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

  • ACCIONS REALITZADES


L’any 2015 Granollers va ser nomenada Ciutat del Bàsquet Català, la programació de la qual es va treballar des de l’Ajuntament de la ciutat, juntament amb el Club Bàsquet Granollers.

Aquesta nominació va facilitar la celebració de la Copa Catalana de Bàsquet, amb la participació del FC Barcelona, la Penya de Badalona, el CB Andorra i el CB Manresa.

Els últims anys, a les pistes municipals d’atletisme, s’han dut a terme diferents campionats d’Espanya d’atletisme: de federacions, cadets, juvenils i junior i l’estiu del 2018, el de cadets, de nou).

A la piscina municipal i amb el lideratge del CN Granollers s’han celebrat un campionat d’Espanya de sincronitzada i diversos campionats de Catalunya.

El Pavelló municipal del Congost acull el Memorial Guadalupe XX de bàdminton, amb una participació nacional i internacional d’alt nivell.

El pavelló del CB Granollers acull cada Nadal, el Torneig de Nadal de Bàsquet Base, amb la participació d’equips catalans, la majoria d’ells equips de base de clubs que estan a l’elit, cada vegada amb més participació espanyola i enguany, des de fa dos anys, amb la participació d’equips estrangers.

El pavelló municipal d’esport acull cada anys el Festival de Nadal de Patinatge i la celebració de campionats a nivell autonòmic, però cada any de categoria i nivell superior, atès la pujada de nivell de les patinadores granollerines.

Aquesta instal·lació també va acollir l’any 2017 el Campionat Internacional de Futsal, el qual va utilitzar la sala dents de Serra de Roca Umbert per muntar-hi la Fun Zone.

El Palau d’Esports, l’any 2013, va ser nomenat seu del Campionat del Món d’Handbol Masculí Absolut, amb la participació de les seleccions de França, Alemanya, Argentina, Tunis, Montenegro i Brasil.

El pavelló de Can Bassa va acollir el Campionat d’Espanya Infantil de Voleibol.

El mes de gener de 2017, la Federació Internacional d’Handbol va cedir l’organització del Campionat del Món d’Handbol Femení de l’any 2021, candidatura que la RFEBM va preparar juntament amb l’Ajuntament de Granollers, essent la nostra ciutat seu principal d’aquest mundial.

  • RESULTATS


Els quatre dies del Campionat del Món d’Handbol Masculí Absolut del 2013, la seu de Granollers va acollir 13.784 espectadors (3.972, 4.072, 2.825 i 2.915). L’Organització local va comptar amb 300 voluntaris i la seu va tenir 400 periodistes acreditats.

Disposem dels resultats d’una enquesta que la Diputació de Barcelona realitza als participants de La Mitja marató i de la Granollers Cup.

Enguany, aquesta enquesta s’ha intentat fer a la Marxa Cicloturista Rutes del Montseny, però no s’ha aconseguit que funcionés, ja que la resposta dels participants no ha estat suficient. La participació en aquesta prova va ser inferior a l’any anterior per qüestions climatològiques.

Enguany, la participació del cros ha estat inferior a edicions anteriors i es preveu una participació similar a l’any anterior a la Granollers Cup.

  • APRENENTATGES


La capacitat organitzativa de Granollers i dels seus clubs és òptima per tal de poder realitzar esdeveniments d’esports de primer nivell.

Per últim, i possiblement més important, la importància del voluntariat per poder organitzar tots aquests esdeveniments.

0 comentaris

Deixa un comentari

Vols afegir-te a la discussió?
T'animem a que ho facis!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *