Cremem el drac

El mes d’abril ens ha portat un laboratori extra: es tracta d’un laboratori de lletres i dracs, dedicat és clar, a Sant Jordi.

Aquesta vegada la Biblioteca Roca Umbert organitzava l’activitat conjuntament amb l’equipament veí: La Troca, el Centre de Cultura Popular i Tradicional de Granollers. Com que dins l’espai de la Troca conviuen tota mena de dracs del bestiari festiu de la ciutat, ens va semblar que els dracs havien de ser els protagonistes indiscutibles del taller.

 

El drac escollit no va ser un drac mediterrani, no, no… Va ser un típic drac de la Xina. I el llibre que ens va servir de fil conductor al llarg d’aquest laboratori especial va ser:

Fei, Wang; Sellier, Marie; Louis, Catherine. El nacimiento del dragón. Vigo: Faktoría K de Libros, cop. 2009

cremem 1

 

L’activitat va començar a la biblioteca amb la narració del conte. Per si no la coneixeu, es tracta d’una història molt agraïda d’explicar, sobre el drac com a símbol de la pau a la Xina.

Aprofitant que és un llibre molt plàstic i molt ric quant a d’il·lustració i grafia, vam decidir fer la narració tot penjant cada una de les imatges en un cordill, com si estiguéssim estenent la roba.

cremem 2

Un cop acabada la narració vam dividir el públic en cinc grups i cada un representava una de les tribus protagonistes. I després, tots junts vam marxar cap a la Troca per fer el taller de construcció d’un drac xinès.

Allà, la Glòria Morato, que treballa al taller de construcció de gegants Sarandaca (també ubicat al recinte de la Fàbrica de les Arts), va construir amb les famílies un drac xinès a partir de material de rebuig.

 

Però el final de festa encara havia d’arribar. Per arrodonir la vetllada, un cop el drac xinès va estar acabat, tots els assistents del taller el van treure a passejar conjuntament amb el Drac de Granollers. I no només això: els nens i nenes que havien seguit un taller de percussió a la Troca van posar música de timbals a la desfilada.

Una festa extraordinària que només podia acabar amb la cremada del Drac!


Documents adjunts

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *