Haikús per a les penes del cor

Tot i que el Laboratori de lletres i imatges fa vacances durant l’estiu, la biblioteca no descansa mai.

Aquest mes de juliol hem proposat als nostres usuaris de 7 a 11 anys un taller de lectura d’estiu en companyia d’en Jim Botó i en Lluc el maquinista, dos herois de la literatura infantil dignes de tots els elogis.

Un grup de vint nois i noies han compartit amb nosaltres un munt d’activitats per conèixer una mica millor aquest llibre tan i tan especial de Michael Ende.

 

El taller de lectura s’inspira en l’experiència dels tallers portats a terme a la Biblioteca Ca n’Altimira de Cerdanyola i persegueix aquests objectius:

  • Donar continuïtat al club de lectura infantil que s’ofereix durant l’any
  • Animar a la lectura a través del joc en equip
  • Oferir un taller alternatiu als típics que ofereixen els casals d’estiu, lligat a la lectura
  • Recuperar clàssics de la literatura infantil que no haurien de caure en l’oblit.

El taller de lectura s’ha estructurat en quatre sessions de dues hores i ens ha permès continuar treballant amb els infants al voltant de la creació literària i artística. Hi ha hagut moments emocionants, divertits, de lectura en veu alta, de lectura en solitari, de lectura en petit grup, de recerca, de joc i d’experimentació.

 

Us deixem algunes notes i fotos dels moments més destacats d’aquest laboratori de lletres i imatges estiuenc, per fer-vos dentetes i convidar-vos a repetir o adaptar l’experiència l’any que ve.

El primer dia: presentacions dels assistents a partir d’una galeria d’autoretrats als vidres de la sala infantil.

Haikús 1

A continuació fem una escapada al recinte de la Fàbrica de les Arts per preguntar a la gent si coneixen Michael Ende o en Jim Botó.

Haikús 2

I un cop ja coneixem l’autor… comencem la lectura del llibre i l’aventura:

La tranquil·la vida de Lummerland es veu alterada amb l’arribada d’aquest paquet!

Haikús 3

El segon dia, en Jim i en Lluc, enfilats dalt la locomotora Emma arriben a Mandala. Allà tindran l’honor de tastar l’arròs del gran cuiner imperial Xu Fu Lu Pi Plu, servit en un didal, és clar!

Haikús 4

Els infants escriuen haikús als bastonets xinesos, tal com fa l’emperador de Mandala, amb el cor trencat, després que els 13 salvatges han raptat la princesa Li Si.

Haikús 5

I aquí teniu el prototipus de locomotora Emma que al llarg de les dues setmanes els nanos han anat ideant a partir de materials de rebuig.

Haikús 6

Com cada dia, la sessió acaba amb un petita sorpresa que amaga la pista per saber què ens deparen els propers capítols…

Haikús 7

I el dia següent, sant tornem-hi! Haurem de fer el llarg viatge que reflecteix el vidre, fins a Kummerland, la terra dels dracs. Allà ens espera una missió difícil: trobar els infants que la Senyora Queixaluda té raptats.

Haikús 8

Els infants són de tots els països del món, com els que trobem en aquests llibres…

Haikús 9

I la locomotora Emma que dia a dia va agafant forma…

Haikús 10

I tantes coses que no us podem explicar amb paraules!

Si voleu conèixer més detalladament el taller, us fem arribar enllaçats dos documents: una galeria d’imatges i la descripció de cada una de les sessions.

I per als que no teniu mai temps de res, passeu qualsevol dia d’estiu per la biblioteca i podreu llegir al vidre de la sala infantil un esquema fantàstic d’En Jim Botó i en Lluc el maquinista en un minut.

Haikús 11

 

Enllaços relacionats
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *