Il·lustrar amb fil i agulla

Un cop més la Biblioteca Roca Umbert de Granollers ha participat en les Jornades Europees de Patrimoni.

Aquesta vegada ho ha fet a través del seu laboratori de lletres i imatges, amb el ferm propòsit de lligar el passat tèxtil de la Fàbrica Roca Umbert, amb el present creatiu de la Fàbrica de les Arts.

Gairebé cinquanta persones ens vam reunir el dissabte 24 de setembre al voltant de contes que tenien algun lligam amb el fet de cosir. Des de llibres il·lustrats amb motius tèxtils, fins a històries en què l’argument girava entorn de la roba, la moda, l’ofici de sastre, o d’estris del món de la costura.

(1)pastor20raul

[Eva Muggenthaler. El pastor Raül. Kalandraka, 2000]

L’objectiu era confeccionar una manta de retalls que recollís el treball de tots els participants: petits trossos de tela on quedessin reflectides les il·lustracions, els contes o personatges dels llibres tèxtils que més haguessin agradat a cada família.

A més a més , van participar en el laboratori unes convidades d’honor. Tres expertes en el món dels llibres i la costura van acceptar la nostra invitació i van venir a assessorar les famílies i els infants a l’hora de crear la seva part d’història tèxtil.

Des d’aquí volem donar les gràcies a la Nati Calvo, a l’Anna Pallarès i molt especialment a la Sílvia Fernández [coautora del bloc Molacoser] que ens van assessorar abans, durant i després de l’elaboració d’aquest laboratori tan especial.

(2)DSCF8403

Us convidem a clicar sobre els diferents enllaços que acompanyen aquesta entrada. Hi trobareu…

– una galeria d’imatges que vam poder veure abans de començar a treballar: il·lustracions i fotografies per entrenar el nostre caparró i omplir-nos d’idees atrevides i esbojarrades.

– una llista dels llibres que vam explicar, mirar i remenar, i que, al cap i a la fi, van servir d’inspiració per a la realització de la manta de patchword.

– una galeria de fotos de les famílies treballant i del resultat final d’aquesta aventura tèxtil.

Aquesta entrada s’ha publicat el 07 de Octubre de 2011 a les 19:33h i etiquetada amb els tags: patchword, Jornades Europees de Patrimoni, Fàbrica de les Arts.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *