Nit al zoo

Heu anat mai al zoològic? Els zoològics de veritat no sempre agraden a tothom. A vegades passejar per entre els animals engabiats posa una mica trist. En canvi, els zoològics literaris sempre són molt suggeridors i emocionants.

El darrer laboratori del curs ens ha permès conèixer alguns dels àlbums il•lustrats ambientats dins un zoològic, i hem pogut observar que hi ha tantes possibilitats com creadors, tantes tècniques com il·lustradors, tantes maneres de comunicar-se com intencions artístiques.

La visita ha començat de nit i amb la llum de les llanternes hem anat descobrint diferents gàbies. Cada gàbia amagava diversos exemplars d’uns mateixos llibres i alguna activitat.
A mesura que hem anat obrint, llegint i experimentant amb algun petit exercici artístic hem entès millor quina era la intenció de l’autor i quina visió ens volia donar del zoo.

Al final del laboratori, tothom ha marxat amb alguns llibres, perquè realment, cada un ens ha deixat algun interrogant obert:

– Quin secret amaguen les guardes del llibre del Sr. Rondó i el malentès del zoo?

– Us imagineu fer ombres xinesques a partir del llibre Nit al zoo, o els altres que hem descobert que juguen amb el blanc i el negre?

– Quines referències literàries i culturals s’amaguen dins el divertit llibre Buenas noches, gorila?

– Voleu prendre un te mentre llegim el conte del Sr. Amos?

– Us atreviu a fer un dibuix seguint la idea de Suzy Lee en el seu llibre El zoo? Agafeu llapis de fusta i pinteu les coses reals amb colors negres i grisos i pinteu amb color tot allò que passa dins la imaginació dels personatges.

A la biblioteca ens han quedat uns deures pendents: amb les làmines que ha fet cada família, seguint la idea de fer collage a partir de dibuixos de figures geomètriques, hem de construir un llibre acordió com el de Lola: tooodo un día en el zoo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *