Laboratori d’elixirs emocionals

Des de Cornellà ens arriba aquest laboratori que vam poder gaudir a Roca Umbert dins les II Jornades de laboratoris de lectura d’aquest juliol.
Creativiatta és el nom que pren Marta Roig quan es posa la seva bata blanca de científica i ens convida a descobrir llibres extraordinaris.

En aquesta ocasió venia acompanyada de Nati Calvo, experta en literatura infantil i emocions,  i ambdues ens van explicar com preparar un elixir emocional.

5 juliol tarda 042 (Medium)

Una trentena de bibliotecaris, educadors, escriptors, editors, il·lustradors… vam posar-nos a les seves mans per

experimentar què és això de participar en un laboratori.5 juliol tarda 006 (Medium)

L’experiència va ser molt gratificant i vam poder conèixer alguns àlbums il·lustrats que ens poden ajudar a treballar les emocions amb les famílies i també a conèixer-nos una mica més.

Creativiatta portava tot els seus estris de treball, que no eren pocs!

Aquesta vegada va venir acompanyada d’una cuineta, peixeres, pots i potets… però sobretot, dels seus peixos de les emocions.

Uns peixos amb cares molt expressives que ens van permetre fer un exercici de lectura de la imatge molt acurat.

5 juliol tarda 001 (Medium)

I després, gràcies a una estona de lectura íntima (i/o en petit grup) vam descobrir que cada expressió d’un d’aquests peixets: la ràbia, la por, l’enveja… casava amb algunes de les emocions que havíem trobat representades en els llibres.

Però encara havíem de descobrir més coses. Creativiatta ens va presentar els beneficis dels principis actius que s’amaguen dins aquests potets de colors.

5 juliol mitja tarda 025 (Medium)

Amb aquests principis actius cada assistent al taller va poder preparar el seu propi elixir emocional, ajudant així a algun personatge dels contes que no acabava de trobar la solució al seu mal estar.

5 juliol mitja tarda 026 (Medium)

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *